Sancțiunile UE, prelungite în cazul amenințării Ucrainei

12 Septembrie 2019

Consiliul Uniunii Europene a prelungit joi măsurile restrictive împotriva integrității teritoriale a Ucrainei pentru încă șase luni.

Sancțiunile vizează acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Ele au fost prelungite pentru o perioadă suplimentară de șase luni, până la 15 martie 2020, informează euractiv.ro.

Măsurile constau în înghețarea activelor și restricții de călătorie. Acestea se aplică, în prezent, unui număr de 170 de persoane și 44 de entități.

Printre celelalte măsuri ale UE în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina se numără: sancțiuni economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 ianuarie 2020; măsuri restrictive adoptate ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2020.Decizia a fost adoptată de Consiliu prin procedură scrisă.

Actele juridice vor fi publicate în Jurnalul Oficial vineri, 13 septembrie 2019.

În luna iunie, Consiliul UE a prelungit până la 23 iunie 2020 măsurile restrictive impuse ca răspuns la anexarea ilegală de către Rusia a Crimeei și a Sevastopolului.

Măsurile se aplică persoanelor și societăților din UE. Acestea sunt limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului.

Din martie 2014, UE a impus progresiv măsuri restrictive împotriva Rusiei, după anexarea Crimeei.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?