Udrea: Au fost 3,6% buletine anulate pentru că aveau două ştampile, una pentru PD-L, alta pentru EBA

10 Iunie 2009
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Elena Udrea a afirmat miercuri că 3,6% din buletinele de vot au fost anulate deoarece conţineau două ştampile, una pe lista PD-L şi cealaltă pentru candidatul independent Elena Băsescu.

Întrebată, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, de ce a votat pentru Elena Băsescu la alegerile europarlamentare, Udrea a răspuns: "Am votat PD-L prin Elena Băsescu şi s-a dovedit că am avut dreptate. Iată că Elena s-a alăturat echipei PD-L". Udrea a susţinut că fiica preşedintelui a adunat voturi pe care, în mod normal, democrat-liberalii nu le-ar fi obţinut, exemplificând prin voturile tinerilor care nu ar fi ieşit altfel la vot.

Pe de altă parte, Udrea a spus că s-au pierdut voturi din cauza asocierii foarte strânse dintre PD-L şi Elena Băsescu, fapt ce a dus la anularea multor buletine ce conţineau două ştampile. "Oamenii au înţeles foarte bine că Elena Băsescu este a PD-L-ului, numai că n-au ştiu că nu trebuie să voteze cu ambele, şi cu formaţiunea politică, şi cu persoana Elena Băsescu, candidata. Am impresia că în jur de 3,6% sunt buletine anulate din acest motiv", a spus Udrea.

Contactată de NewsIn, Elena Udrea a precizat că este vorba de 3,6% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare de duminică, procentajul rezultând din numărătoarea paralelă efectuată de către democrat-liberali.

Udrea a spus că rezultatul partidului este foarte bun şi arată că s-a impus în faţa social-democraţilor. "La noi, rezultatul este foarte bun. Am câştigat: PD-L plus Elena Băsescu, care este a PD-L-ului, are un procent mai bun decât PSD, mai bun decât l-am avut acum 2 ani", a apreciat Udrea.BEC a anunţat că la alegerile pentru PE din 7 iunie 194.626 de voturi au fost declarate nule.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?