Tudorel Toader propune la șefia DIIOT un om care nu a lucrat niciodată în DIICOT: Felix Bănilă

13 Mai 2018

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat luni, propunerea pentru conducerea DIICOT: Felix Bănilă, prim procuror al Parchetul Tribunalului Bacău. Din cv-ul său, acesta nu a avut niciodată o funcție în DIICOT, nici măcar de simplu procuror.

”În urma desfășurării procedurii de selecție a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care a avut loc în  data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix BĂNILĂ, în vederea obținerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS”, anunță Ministerul Justiției.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că astăzi va lua o decizie şi va trimite Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea pentru postul de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

"Astăzi analizez împreună cu secretarii de stat şi vom decide", a declarat Tudorel Toader, luni dimineaţă. El a precizat că va trimite propunerea la CSM în cursul zilei.

Doi procurori şi-au depus dosarul în cursa pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), respectiv actualul şef al instituţiei, Daniel Horodniceanu, şi Felix Bănilă, de la Parchetul Tribunalului Bacău, anunţă Mediafax.

Interviurile s-au desfăşurat vineri, 11 mai, la sediul Ministerului Justiţiei, şi au fost susţinute de ministrul Tudorel Toader. "Comisia de interviu pentu selectarea viitorului procuror şef DIICOT a fost formată din 5 membri - subsemnatul şi cei patru secretari de stat de la Ministerul Justiţiei !Interviul a durat câte o oră pentru fiecare candidat.

Au fost abordate probleme punctuale - spre exemplu- dnul Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor ( cauze şi remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmăririi penale (în condiţiile în care de 11 ani un dosar nu este încă finalizat) sau despre limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor!", a scris ministrul Justiţiei, pe pagina sa de Facebook, după interviurile cu candidaţii.

Tudorel Toader a mai precizat că luni va fi finalizată procedura de selecţie la nivelul ministerului Justiţiei. Astfel, potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de Internet a acestuia, la data de 14.05.2018.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ficus
14 May 07:16
Am citit articolul cu Interviurile date de procurori inclusiv de actualul șef DIICOT pentru șefia acestei instituții.Daca trăim in democrație atunci la concurs sa participe doar cei care nu au mai fost in aceasta funcție. Un singur mandat este cred suficient !La fel trebuie sa se întâmple și la DNA și la toate posturile de conducere din justiție! Vor mai mult sa se ducă in zona privată o țara NU se poate dezvolta doar prin justitie mai este nevoie și de alții sa muncească sa obțină plusvaloare.As fi curios ca roman câți procurori, judecători ,grefieri și restul sunt in justiție.Si mai este ceva se gândește cineva sa le taie pensiile speciale ( este cineva mai presus de lege ? ) atunci cum este posibil sa ieși la nici 50 de ani la pensie cu o pensie uriașă ! Este noaptea minții ce se întâmpla așa ceva in România! Dar au muncit și alții la cum arată car de cât țara !Este rușinos dar societatea se va autoregla este o lege obiectiva mai devreme sau mai târziu se va întâmpla acest lucru!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?