Tudorel Toader îi răspunde Laurei Codruța Kovesi

8 Ianuarie 2019

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, marţi, referindu-se la plângerea depusă de fostul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la CEDO, că CCR nu judecă oameni, ci "excepţii, obiecţii sau conflicte juridice de natură constituţională".

"Deciziile CCR sunt definitive. Curtea nu judecă oameni, judecă excepţii, obiecţii sau conflicte juridice de natură constituţională", a declarat Toader, pentru Agerpres.

Laura Codruţa Kovesi a depus, în luna decembrie 2018, o plângere la CEDO, în care arată că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcţia de procuror şef al DNA, în urma deciziei Curţii Constituţionale din mai 2018.

"Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA, ca urmare a deciziei nr. 358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională", se arată într-un răspuns al Parchetului General.

Kovesi susţine că nu a avut posibilitatea să se apere în faţa Curţii Constituţionale şi nici nu a putut formula o cale de atac împotriva deciziei luate de judecătorii constituţionali."Motivele pe care le-am invocat în acţiune au vizat faptul că, prin decizia sa, Curtea Constituţională a hotărât revocarea din funcţie, deşi nu am avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu am fost citată în faţa Curţii Constituţionale şi nu am avut posibilitatea de a avea cel puţin calitatea de 'intervenientă', pentru a exprima un punct de vedere în apărarea mea. Decizia Curţii Constituţionale nu a putut fi contestată, inexistenţa unei căi de atac fiind stabilită de însăşi motivarea deciziei Curţii Constituţionale. Astfel, am reclamat şi faptul că nu există în dreptul intern un temei de drept prin care să poată fi exercitată o cale de atac împotriva deciziei Curţii Constituţionale nr. 358 din 30 mai 2018", afirmă Kovesi.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ciuma Rosie
08 Mar 21:00
Romania are gramezi de victime ale infractorilor ! La fiecare infractori scapat, ajutat, favorizat prin legi si exceptii politice exista cel putin o victima care sufera, o familie care vede ca ''dreptatea'' nu exista ... ce facem domnul tudorica cu OAMENII astia !? Va bateti in proceduri si vrajeli administrative dar lumea EMIGREAZA scirbita de naroziile si lipsa de viitor !
In ritmul asta romania va fi complet dezpopulata intr-o generatie ! Ce ati facut cu tara lui Stefen cel Mare si Mihai Viteazul ???
Răspunde
0 0
Manix
09 Jan 13:09
Băgavasi recursul compensatoriu pe gât sa vi-l bag.
Răspunde
0 0
Radu Humor
08 Jan 19:00
Când spuneau unii că baschetbalista habar n-are de legislaţie, parcă nu-mi vebea să cred ! Acum sunt şi eu convins !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?