Tudorel Toader pleacă de la Ministerul Justiției. Dăncilă a semnat demisia

18 Aprilie 2019

Ministrul Justiției a anunțat că renunță la funcție, după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Viorica Dăncilă a primit, joi seara scrisoarea prin care Tudorel Toader îşi anunţă demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Premierul a semnat demisia lui Tudorel Toader și actul a fost trimis la Palatul Cotroceni.

Potrivit Realitatea TV, Tudorel Toader și-a trimis demisia premierului Viorica Dăncilă cu... șoferul.

Mai mult decât atât, Tudorel Toader și-a fotografiat demisia și si-a pus-o pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Tudorel Toader, ministrul Justiției a declarat pe scările Ministerului Justiției că își va prezenta demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă. ”Voi merge la Guvern şi am o altă întrevedere cu doamna prim-ministru. Voi dezvolta ceea ce v-am spus dimineaţă. Voi porni în scrisoare pe care am redactat-o de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx-ului. Voi porni de la voinţa exprimată oarecum în cele două întrevederi cu doamna prim-ministru, de la faptul că doamna prim-ministru are rolul decisiv atât în formarea guvernului, cât şi în revocarea unor membri. Luând act de aceste împrejurări, iau în considerare şi faptul că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea, voi rămâne la minister până la momentul în care numele noului ministru va apărea în Monitorul Oficial, pe care îl voi aştepta la minister. Prin urmare, merg la Guvern şi prezint doamnei prim-ministru demisia. Domnia sa va decide ce face cu acestă demisie”, a spus Tudorel Toader. 

Declarația ministrului Tudorel Toader o puteți urmări video AICI!Viorica Dăncilă a transmis încă de miercuri seara la Cotroceni decizia de revocare a ministrului Justiției. Problema demisiei lui Toader a rămas totuși o posibilitate de a simplifica procedura de schimbare a titularului de cabinet de la justiție.

"Am luat act de decizia doamnei Dăncilă de a trimite la Cotroceni solictarea de revocare. Problema demisiei: premierul Dăncilă mi-a cerut să iau în calcul soluția demisiei, să mă gândesc, desigur e o cale mai sigură și mai rapidă, președintele trebuie să ia act de demisie, pe când în cazul revocării se poate gândi mai multe zile, să treacă weekendul... Am asigurat-o pe doamna premier că voi reflecta astăzi și, până la sfârșitul programului, o voi anunța dacă îmi depun demisia", a declarat Tudorel Toader după discuția cu șeful Executivului.

Toader insistă că este în foarte bune relații cu premierul și este sigur că acestea vor rămâne neatinse și după încetarea ministeriatului.

Tudorel Toader amenință cu dezvăluiri incendiare

 

Sursa foto: Inquam Photos

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ioan
18 Apr 19:30
Să zică mulțumesc, că bolșevicii cu care s-a înhăitat nu i-au aplicat soluția pe care a aplicat-o altora care ai căzut în dizgrație...Pătrășcanu, Foriș, Ceușescu, etc. ultima în timpurile apropiate !!!!
Răspunde
0 0
Amalia
18 Apr 18:06
Și uite asa,o persoană foarte respectată la Iași, prin transformare în slugă, a devenit opusul......Luați aminte,toți care se înrolează în acest guvern!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?