Tudorel Toader contrazice Ambasada Germaniei pe tema abuzului în serviciu

14 Iulie 2018
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a răspuns Ambasadei Germaniei și a precizat că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania.

Tudorel Toader a adăugat că în Codul Penal din România sunt incriminate fapte concrete prin care funcţionarul public abuzează de poziţia pe care o are 

Replica lui Tudorel Toader a venit după ce Ambasada Germaniei a anunţat că abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal. CITEȘTE AICI DETALII!

"Abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania !

Calitatea de funcționar public sau european apare însa, ca element de agravare, în cazul mai multor infracțiuni, precum: înșelăciune, frauda în domeniul subvențiilor, abuz de încredere, fals intelectual, falsificarea înregistrărilor tehnice, falsificarea de date cu forță probantă, constrângere, vătămarea corporală în exercitarea unei funcții publice, obținerea de declarații prin forță, urmărirea penală a persoanei nevinovate, punerea în executare a unei sancțiuni împotriva unei persoane nevinovate, abuzul de încredere în afacerile externe, încălcarea secretului oficial, încălcarea secretului fiscal, determinarea subordonaților la săvârșirea unei fapte penale, abuzul sexual săvârșit prin abuz de funcție etc.

Și în Codul penal din România sunt incriminate fapte concrete prin care funcționarul public abuzează de poziția pe care o are, precum: cercetarea abuzivă, purtarea abuzivă, falsul intelectual etc", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Citește și: Procuroarea Alexandra Lăncrăjan, care îl anchetează pe Dragnea, l-a "urecheat" pe Tudorel Toader după declarațiile date

 

Citește și: Se cere DEMISIA lui Tudorel Toader!

 

.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andrei
15 Jul 17:55
De ce a-ți șters comentariul? Nu va convine când cineva va spune adevarul? Dacă sunteți așa de grozavi, de ce nu va războiti pe legi. Daca nu vi se vede fata sunteți tari și puteți jigni mai ușor. Sunteți niște fraieri!!!
Răspunde
0 0
Victor
15 Jul 16:46
Daca cel putin trei OAMENI iti spun ca esti BEAT , CULCATE ! Daca MAJORITATEA NATIUNII nu aproba deciziile tale luate in numele lor .... DISPARI din scena politica ...DEMISIA !!!!!
Răspunde
0 0
Roman
15 Jul 13:28
Domnule Toader sunt curios pana la ce nivel de jos va puteti face de ras impreuna cu partidul dumneavoastra.
Răspunde
0 0
Mihai
15 Jul 10:09
Un bow antifascist.
Răspunde
0 0
felicia mateffy burescu
14 Jul 21:06
asta chiar se crede mai Dumnezeu decit cel de sus.
le stie toate si mai ales ii inscoleaza el pe toti.
ce sa faci=maimuta cu cit se urca mai sus in copac,cu atit isi arata mai mult dosul rosu.
ma ministru de paie.; tu cam cit timp stai pe creaca.
la Romania te gindesti slugoiule?
Răspunde
0 0
Statul paralel cu toată lumea
15 Jul 06:53
3 Poi nu vezi ca tot PSD-ul are dreptate și le știe pe toate și restu lumii habar nu au ce vorbesc? Adică lumea da lecții PSD-ului de democrație? De justiție? Adică celor mai democratici dintre democrați?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?