Tu ştii care este sunetul pe care îl emite Soarele?

18 Octombrie 2018

Cum se aude Soarele? Divizia Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) a NASA a utilizat datele furnizate de Agenția Spațială Europeană și a transformat vibrațiile soarelui în sunet.

„Soarele este răscolit de valuri, dar ochii noștri nu pot vedea asta”, spune Alex Young, director asociat pentru știință la Heliophysics Science Division la Goddard Space Flight Center al NASA. Acestă mișcare a fost transformată în sunet.

Acest lucru nu a fost făcut doar pentru amuzamentul nostru. Capturarea vibrațiilor soarelui le permite oamenilor de știință să studieze mișcările constante ale soarelui.

„Nu avem o metodă prin care să studiem interiorul Soarelui. Nu avem vreun telescop cu care ne putem uita. Așa că folosim vibrațiile acestea pentru a vedea în interiorul stelei”. spune Young. Aceste vibrații ajută la preconizarea erupțiilor solare, (cunoscute cum numele de „ejecții coronare de masă”), care pot perturba rețelele electrice și infrastructura de comunicații de pe Pământ.

Vibrațiile sunt rezultatul mișcărilor complexe care generează câmpuri magnetice în interiorul soarelui care apoi ies la suprafață și cauzează mici explozii solare.Să transformi aceste vibrații în sunete nu este chiar ușor și Alexander Kosovichev a folosit SOHO MDI pentru a procesa datele și a genera sunete pe care urechea umană să le poată percepe.

În 2013, compozitorul Andrew Williams, la Universitatea din Leicester, a dezvăluit moul în care sună zgomotele emise de Soare și el a găsit că sunetele au „un specific animal”. Tot el a descoperit că electronii care ajung în straturile superioare ale atmosferei terestre scot un sunet care se aseamănă cu un cântec de pasăre.

 

Sursa

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?