Trump l-a nominalizat pe noul ambasador al SUA la Chișinău. Cine este acesta

25 Iunie 2018
Derek J. Hogan
Derek J. Hogan

Derek J. Hogan, secretar executiv adjunct in Departamentul american de Stat, este noul ambasador al Statelor Unite in Republica Moldova.

Derek J. Hogan va fi noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Acest lucru reiese dintr-un comunicat de presă al Casei Albe, notează Deschide.md.

Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, funcție pe care o deține din 2017.

Potrivit site-ului Casei Albe, noul ambasador este unul dintre specialiștii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federația Rusă sau Azerbaidjan, timp în care a demonstrat că posedă calități de lider și abilități de management, inovare și comunicare.

Are studii la University of Pittsburgh (Universitatea din Pittsburgh) și Princeton University’s Woodrow Wilson School of Public and International Affairs (Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson a Universității Princeton).

Diplomatul care ar urma să ajungă la Chișinău este posesorul mai multor premii meritorii de onoare oferite de Departamentul de Stat și vorbește limba rusă și spaniolă.

Derek J. Hogan îl va înlocui pe James D. Pettit, numit de Barack Obama ambasador în 2014.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?