DNA cere 3 ani de închisoare cu executare pentru Tăriceanu. Sentința, pe 22 mai

7 Mai 2018
Ultimul termen în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu
Ultimul termen în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu
Ultimul termen în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu Călin Popescu Tăriceanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, marţi, ca pe 22 mai să fie pronunţată prima sentinţă în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. DNA a cerut 3 ani de închisoare cu executare. 

Procurorul DNA a început în forţă pledoaria finală, acuzându-l pe Călin Popescu Tăriceanu că a avut apărări puerile şi că ar fi negat evidenţa faptelor, transmite Realitatea TV. "Obligația de a fi onest ii este total străină, indiferent în ce calitate a fost audiat, martor sau inculpat. A știut că nu spune adevărul atunci când a fost audiat în calitate de martor", a afirmat procurorul DNA, conform Realitatea TV.

Procurorii DNA cer 3 ani de închisoare cu executare pentru Tăriceanu, în timp ce avocaţii apărării au solicitat achitarea: "Solicitam achitarea clientului meu, fapta nu exista și, in subsidiar, fapta nu e săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege și nu există probe care sa dovedească vinovăția. A făcut declarații conform percepției personale și a întrebărilor puse de procuror".

După pledoariile părţilor, preşedintele Senatului a avut şi el ultimul cuvant. "Toate declaraţiile pe care le-am făcut au fost sincere, cu bună credinţă. Mă consider nevinovat. (...)Dosarul meu se bazează pe speculaţii, mistificări şi contradicţii," a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Procurorii afirmă că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Giuliano
10 May 19:32
Urmàtorul .....
Răspunde
0 0
SRA
08 May 11:10
Daca se int^rzie prea mult condamnarea si ntemnitarea este un pericol pentru ROMANIA!

Acest individ trebuie izolat si departe de mediul politic¨

A facut mare RAU ROMANIEI!
Răspunde
0 0
IULIAN
08 May 11:38
3 Cei care greșesc fiind la putere ar trebui băgați la pușcărie cu siguranță țara ar înflori și nu ar mai muri nimeni de foame... daca cei care ne conduc sunt corupti si fura noi care avem salarii de mizerie ce ar trebui să facem?? Suntem de râsul europei
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?