Tren deraiat în Mehedinți, trafic perturbat între Timişoara şi Bucureşti (FOTO şi VIDEO)

1 Februarie 2018

Un tren cu 20 de vagoane de motorină a deraiat în Mehedinți. Trei dintre vagoane au ieșit de pe șină. Dintr-un vagon se scurge motorină.

Potrivit IGSU, în zonă s-a montat un dispozitiv de protecție și se așteaptă intervenția reprezenților CFR cu echipament auxiliar pentru  transferul combustibilului și repunerea vagonului pe șine.


La fața locului sunt 3 echipaje de pompieri și un echipaj cu autospecială CBRN(destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat)
 
Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, CFR SA  asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Drobeta Turnu Severin - Gârniţa (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797. IR 1692, IR 1591 şi IR 1590.

Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macare de mare tonaj pentru repunerea pe şină a  vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă. 

 La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?