Trei din patru copii riscă să ajungă obezi. Este nevoie de mai multe ore de educaţie fizică?

27 Mai 2015
Dietă pentru ficatul gras. Ce trebuie să faci pentru a nu ajunge la ciroză
Dietă pentru ficatul gras. Ce trebuie să faci pentru a nu ajunge la ciroză
FOTO: www.divahair.ro

În România, ţară în care trei copii din patru riscă să ajungă obezi, parlamentarii nu se pot decide dacă este bine sau nu să crească numărul orelor de sport din şcoli de la una la trei pe săptămână.

Un proiect de modificare a legii educaţiei fizice este blocat în comisiile din Parlament încă din toamna anului trecut. Motivele aleşilor? Ba nu sunt bani pentru plata suplimentară a profesorilor, ba nu sunt destule săli de sport în şcoli.

Proiectul de modificare a legii educaţiei fizice ar introduce trei ore de sport săptămânal pentru elevi. Două conform unei programe naţionale, iar a treia în funcţie de profilul şi opţiunea şcolii.

“Sunt state care au impus cinci ore săptămânal de mişcare şi educaţie fizică şi sport. Aici am şi un plan cadru. Pot să vă arăt: O oră! La clasa a IX-a, a XI-a, a XII-a”, spune Adrian Merka, iniţiatorul proiectului, citat de Digi24.ro.

Iniţiativa este la Parlament din septembrie 2014 şi bate pasul pe loc. Deputaţii din Comisia de învăţământ au amânat iar asumarea unei decizii fiindcă mai vor lămuriri. Aşa că ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, admite că proiectul ar putea să rămână pe hârtie.„Este foarte greu, poate, din punct de vedere financiar, să mai mărim numărul orelor de sport în şcoală”, spune Gabriela Szabo.

În prezent, toţi elevii din România au o singură oră obligatorie în programă. Opţional, mai există una pentru ciclul primar.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?