Traian Băsescu, luat în vizor de CNCD. "Sunt declaraţii care generează frică"

12 Septembrie 2015

Declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu vor fi luate în discuţie de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminări. Chiar în prima şedinţă a Consiliului. A spus-o preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, in exclusivitate, la Realitatea TV. El consideră că legătură făcută de Băsescu între refugiaţi şi terorişti este ,,nedemnă pentru un şef de stat".

"Declaraţia este nedemnă pentru un şef de stat care a avut două mandate şi care a avut posibilitatea să acumuleze un fond cunoştinte suficiente. Sunt declaraţii care generează frică în rândul populaţiei, care alimentează stereotipuri şi prejudecăţi, care se bazează pe această prejudecată ca orice arab ar fi şi terorist. Nu este prima declaraţie a preşedintelui Băsescu. Şi în legătură cu moscheea a avut declaraţii susceptibile în sensul de incitare la ură", a afirmat Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Traian Băsescu a declarat ieri că problema imigranţilor este una de securitatea pe termen lung. "Sunt gata să mă pun în locul lui Klaus Iohannis. O să avem o bombă", a spus fostul preşedinte, adăugând că din punctul lui de vedere preşedintele are o singură soluţie: blocajul prin intermediul Parlamentului.

Consultantul politic, Cozmin Guşă, a afirmat că fostul preşedinte Traian Băsescu nu trebuie comentat, ci psihanalizat.

"Îmi dau seama că Traian Băsescu trebuie psihanalizat, mai degrabă decât comentat. Şi aceste lucruri pe cre le spune au în spate şi o anumită tendinţă pe care eu o ghices şi încerc să o descifrez", a spus acesta."Apropiaţi ai lui Traian Băsescu devin penali, unii sunt şi acum în arest, pe alţii îi aşteapă probabil puşcăria şi Traian Băsescu este disperat întrucât probabil acei apropiaţi ai săi îl presează să sugereze că este dispus, ca o văduvă neagră, să se auto-explodeze"; a detaliat Cozmin Guşă.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?