Experţi: Tragedia aviatică din Apuseni putea fi evitată

24 Aprilie 2018
Experţi: Tragedia aviatică din Apuseni putea fi evitată
Experţi: Tragedia aviatică din Apuseni putea fi evitată

Tragedia aviatică din Apuseni putea fi evitată. Este concluzia experților în aeronautică după doi ani de investigații. 

Într-un raport care se întinde pe 1.300 de pagini, specialiștii spun că prăbușirea putea fi evitată. Aceștia adaugă că a fost un lanț de conjuncturi care au implicat erori de pilotaj și defecțiuni tehnice pe fondul vremii nefavorabile. Expertiza a fost solicitată de procurorii Sectiei Parchetelor Militare care au vrut să fie stabilit momentul în care avionul a pierdut contactul cu turnul de control și când s-a rupt antena transmițătorului avionului.

O altă expertiză, prezentată în 2016, arăta că Adrian Iovan avea experiență de 1.600 de ore pe avioane mult mai performante și a evaluat eronat factorii de risc pentru aeronava pe care urma să o conducă.

După aterizarea forțată a aeronavei medicale, pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața. Aeronava a fost găsită de localnici, în munți, după mai bine șapte ore de căutări. Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?