Tomac, în Parlamentul European: Exportul de frică practicat de Federația Rusă atinge cote alarmante

17 Septembrie 2019

Președintele Partidului Mișcarea Populară - europarlamentarul Eugen Tomac a avut un discurs în termeni duri în Parlamentul European de la Strasbourg.

Eugen Tomac a vorbit despre situația disperată a românilor din regiunea transnistreană, spunând că acolo, exportul de frică și divizare practicat de Federația Rusă a atins cote alarmante, iar discriminarea este la ordinea zilei.

”Am ales să vorbesc astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre situația disperată a românilor din regiunea transnistreană. Acolo, exportul de frică și divizare practicat de Federația Rusă atinge cote alarmante. Acolo, discriminarea este la ordinea zilei.

Eu am fost la Tiraspol în repetate rânduri. Am făcut-o din convingere, pentru a transmite un mesaj de susținere românilor din această regiune ocupată de Federația Rusă. Sunt unul dintre puținii politicieni cu interdicție de intrare în Federația Rusă, tocmai pentru că am condamnat public modul în care liderii ruși calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor.

Prin urmare, am îndemnat la solidaritate spre a nu-i abandona pe românii de dincolo de Nistru și am solicitat Serviciului European de Acțiune Externă să documenteze și să elaboreze un Raport privind situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, a postat, pe Facebook, Eugen Tomac.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Udrea
17 Sep 15:21
Tomac tolomac...
Răspunde
0 0
Ciuma rosie blestemata
17 Sep 12:34
pai si emanatii din '89 nu fac acelasi lucru !???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?