Toată lumea, cu ochii pe FED-ul american. Decizia de azi, crucială pentru economia Planetei

17 Septembrie 2015
Decizia Fed, crucială
Decizia Fed, crucială
Decizia Fed, crucială Burse volatile

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve sau Fed) ar putea lua joi o decizie istorică: pentru prima dată în ultimii opt ani, ar putea crește dobânda-cheie la dolar,

Decizia Fed-ului ar marca „sfârşitul epocii banilor ieftini" şi reintrarea într-un ciclu de normalizare a pieţei banilor în SUA, potrivit analiştilor economici.

România va suferi, ca toate pieţele emergente, dar mai puţin decât cele mai multe dintre acestea, ca urmare a unei eventuale decizii a băncii centrale a SUA de creştere a dobânzii cheie la dolar, potrivit unei analize Economica.net.

Eventualul anunţ că FED va fi majorat rata de dobândă „va duce aproape sigur în jos pieţele de acţiuni din întreaga lume, inclusiv din România, dând semnalul că epoca banilor ieftini este aproape de final”, scrie Alin Brendea.

Bursele ar urma să scadă, din cauza scumpirii banilor disponibili pentru investiţii. „Pentru România, reacţia pe termen scurt va fi în mod normal în aceeaşi direcţie, însă cu o amplitudine mai mică decât în SUA”, spune Alin Brendea.

Totodată, în acest caz „tendinţa aprecierii USD va continua, scrie sursa citată.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?