Toader, somat să dea explicații după presupusa ”evacuare” a unor deținuți

9 Aprilie 2018

Federaţia Sindicatelor ANP îi cere lui Tudorel Toader  să prezinte documente care să arate că penitenciarul Iaşi, Corpul A, se află pe lista de reparaţii capitale pentru 2018 după ce ministrul a scris pe Facebook că cei 450 deţinuţi nu au fost evacuaţi în regim de urgenţă.

"Ministrul Toader postează pe pagina de Facebook un mesaj referitor la evacuarea Corpului A al Penitenciarului Iaşi, precizând că nu este vorba despre o evacuare de urgenţă a celor peste 450 de deţinuti, deşi clădirea este un pericol pentru "siguranţa vieţii" încă din februarie 2017, iar dânsul a fost informat personal despre asta în august 2017. În acest context, cunoscut fiind faptul că Tudorel Toader are neplăcutul obicei de a dezinforma, îl somăm public să prezinte documentele care demonstrează că pe lista de reparaţii capitale pentru anul 2018 se afla şi Corpul A al Penitenciarului Iaşi, corespondenţa la care domnia sa face referire nefiind relevantă raportat la gravitatea situaţiei", transmite FSANP.

Sindicaliștii consideră ”grav” că la șase luni de la data la care Tudorel Taoder a luat la cunoştinţă despre faptul că o cladire a unui penitenciar este un pericol pentru "siguranţa vieţii" nu a dispus dezafectarea acesteia. F”aptul că, în prezent, încă mai sunt 86 de deţinuti şi personalul care lucrează cu aceştia în acea clădire este o dovadă de extrema iresponsabilitate", precizează Federaţia.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?