Toader a anunțat Comisia Europeană că dă ordonanța care deschide ușile pușcăriilor

11 Februarie 2019

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi transmite o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca răspuns la scrisoarea trimsă de acesta către premierul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader îi explică lui Frans Timmermans că în ultimele luni avem 2 decizii ale Curții Constituționale care au condamnat protocoalele secrete, dar și o decizie în urma căreia Guvernul a decis să dea o Ordonanță de Urgență privitoare la posibilitatea recursului în anulare, ca urmare a erorilor înregistrate la ICCJ, în ceea ce privește completurile de 5 judecători.

Scrisoarea lui Tudorel Toader vine ca urmare a faptului că  Frans Timmermans, i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de o posibilă ordonanţă de urgenţă care să introducă recursul în anulare. El şi-a exprimat îngrijorarea şi a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană urmăreşte ”îndeaproape” discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind apelurile extraordinare pentru cauze penale în urma celor hotărâri recente ale Curţii Constituţionale.

”Comisia a luat act deja de prima hotărâre - completul de cinci judecători (8 noiembrie) - în ultimul său raport în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (CVM). Vă reamintesc că preşedintele Juncker a fost clar în problema unei eventuale amnistii în timpul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum a spus Comisia în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice paşi înapoi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. 
 


Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Seful grupului organizat ...
11 Feb 19:56
... parca s-au prostit cu totii, se prostitueaza intelectual si se lasa sodomizati de un sabotor ...
Răspunde
0 0
Mihai
11 Feb 15:56
Probabil că din 2020 încolo actualii guvernanți vor înfunda pușcăria.
Răspunde
0 0
Ghiță
11 Feb 14:10
Mortacii tua.....
Răspunde
0 0
Urasc propietate ,nu proprietarii,bre 1
11 Feb 12:54
Dl de la ora 12,24 as putea fi supărat pe fondatorii Revolutiei române din 1989 -Dan Iosif, Ioan Dinca si dl Măreiesi-ei au cerut inegalitatea oamenilor si a averilor.Dl prim ministru de după Revolutie,vrea sa trecem rapid hulita proprietate de stat in mâinile capitailstilor dezvoltați,care au facut averi din negot cu blugi din Turcia.Si uite asa va supăra averile dobandite sau create.Eu ,daca nu sunt comunist ,revoltat pe sângele poporului supt de capitalisti,cer ca proprietaea ,indiferent cum a fost dobândită,sa aibă un scop social .Atât,ca e detinuta de dl Ponta sau de dl Albastrovici,ce face cu ea acum ,ma intereseaza.Aici ,vedeti că sunt comunist,comunistii nu au desfiintat proprietea privata din ura,ca la hastagi,ci ca sa ii dea o finalitate productiva,ziceau ei socială.
Răspunde
0 0
30 de ani de Madagascar
11 Feb 12:24
Draga amalia, justitia e in continuare necesara pentru albirea averilor nejustificabile ale multor somitati ...
Răspunde
0 0
Desfiintati tot ce inacla constitutia,nu numai protocoalele !
11 Feb 12:14
Bravo ,doamna Amalia,sunt de acord cu dv.In constitutie nu e prevăzut DNA,ca instituție fundamentală ,o fi omis Iorgovan,sau Gionea ?Atunci sa o cautam prin Uganda .Nu e.Completurile ălea de 3 si de cinci ,numite de dl Cristoiu plutoane de executie ,tip T'rgoviste,adică fie cum o fi glontul să iese,,formeaza un singur grad de jurisdictie ,contrar CEDH si Constitutiei.Iorgovan a gandit ca dl Laios Orban ,dl Ponta si ai lui ,sunt cetateni,adica sa se judece la judecatorie,sa faca apel si recurs pe unde o vrea,ca sa ocoleasca ICCJ,forma final[ a protocoalelor.Deci ,desfiintati-le ,poate schimband si ministrul,care stie si nu-i spune si lui Timmermans ce stie si al[ o tine danga ?
Răspunde
0 0
Amalia
11 Feb 11:54
Părerea mea este că e mai simplu ,ca dl.TT să comunice" marea reformă " în România se desființează justiția și astfel se economisesc banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor din buget.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?