TITULARIZARE 2015 Peste 27.000 de profesori susţin, azi, examenul care le oferă un loc de muncă

14 Iulie 2015
Profesorii vor acces mai ușor la stagii de formare în străinătate
Profesorii vor acces mai ușor la stagii de formare în străinătate
FOTO: lexcafe.ro

TITULARIZARE 2015. Profesorii care au în plan să se angajeze în cadrul unei şcoli cu contract pe perioadă nedeterminată susţin, astăzi, 15 iulie, examenul de titularizare. Aceştia vor avea de rezolvat două subiecte, în patru ore. Rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi afişate pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015 şi la sediile inspectoratelor şcolare, în data de 24 iulie.

TITULARIZARE 2015. Peste 2.400 de candidați s-au înscris pentru a participa, astăzi, în Capitală, la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor în învățământul preuniversitar, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

TITULARIZARE 2015. În total, conform Ministerului Educației, sunt așteptați să participe cei aproximativ 27.000 de candidați care au obținut cel puțin nota 5 la inspecțiile speciale la clasă sau la probele practice desfășurate în perioada 27 mai - 26 iunie și care au validat fișele de înscriere. Absolvenții promoției curente (peste 4.300) pot valida fișa de înscriere până în dimineața zilei de astăzi.Accesul candidaților în săli va fi permis cel mai târziu până la ora 9:00, pe baza buletinului/cărții de identitate sau a pașaportului, potrivit instrucțiunilor referitoare la desfășurarea examenului. Proba începe la ora 10:00, fiind deschise 87 de centre.

Pentru redactarea lucrărilor se va folosi cerneală sau pix de culoare albastră, desenele și graficele putând fi executate și cu creionul negru.

Potrivit instrucțiunilor, candidații nu trebuie să aibă asupra lor în sălile de concurs cărți, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță, însă pot avea dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina ''economic-administrativ-poștă''.

"Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala decât dacă predă lucrarea, subiectul și semnează de predare", potrivit acelorași instrucțiuni.

Totodată, candidații care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține proba scrisă. Cei care vor fi surprinși copiind în timpul desfășurării probei scrise sau cei care au asupra lor telefoane sau alte mijloace de comunicare vor fi eliminați din concurs și nu vor fi repartizați pe posturi didactice/ catedre în anul școlar 2015 - 2016.

În cazuri excepționale, dacă un candidat se simte rău și solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre supraveghetori până la înapoierea în sala de examen.

TITULARIZARE 2015. BAREME DE CORECTARE. Baremele de corectare vor putea fi consultate după finalizarea probei scrise, iar acestea vor fi afișate la loc vizibil.

TITULARIZARE 2015. CONTESTAŢII TITULARIZARE. Contestațiile se vor depune la sediul IȘMB pe 20 iulie, până la ora 21:00, și pe 21 iulie, până la ora 15:00.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre constituite la nivel național.

TITULARIZARE 2015. TITULARIZARE REZULTATE FINALE. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015, în data de 24 iulie.

TITULARIZARE 2015. REPARTIZARE TITULARIZARE. Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 și 28 iulie.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2015, au fost publicate 4.189 de posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (2.528 în mediul urban și 1.661 în mediul rural). Un număr mare de candidați s-au înscris pentru ocuparea posturilor de educatoare/ profesori pentru învățământ preșcolar (4.702), învățători/ profesori pentru învățământ primar (4.110), limba și literatura română (2.855), educație fizică (2.188) și limba și literatura engleză (1.932), arată Ministerul Educației.

Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru posturile didactice de educatoare/ profesori pentru învățământ preșcolar (994), învățători/ profesori pentru învățământ primar (896) și muzică instrumentală (221).

TITULARIZARE 2015. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Candidații care au obținut cel puțin media 5 la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2015, au avut posibilitatea să folosească acest rezultat și în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2015.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Paula Viezuina
15 Jul 16:13
Trebuie sa fac o precizare: sunt de fapt 3 subiecte !Subiectul I si Sub II avand doua parti, A si B, iar subiectul al treilea era didactica! la istorie cel putin, am avut de facut 3 eseuri de max 2 pag, o comparative plus subiectul de metodica care iti pune mintea la contributie! cei care scriu aceste articole ar trebui sa fie mai atenti sau sa se informeze...sau sa se lasse de meserie, ca noi oricum suntem criticati
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?