Tiparnița de euro nu își reduce turația. BCE va injecta și mai mulți bani în piață

8 Decembrie 2016
S-a pornit tsunami-ul de euro
S-a pornit tsunami-ul de euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a prelungit până la sfârşitul anului viitor programul de relaxare cantitativă, care va continua cu plafoane de 80 de miliarde de euro pe lună până la finele lunii martie, respectiv de 60 de miliarde de euro pe lună din aprilie până în decembrie 2017.

BCE a anunțat deciziile de politică monetară la ora 12:45 GMT iar ulterior președintele BCE, Mario Draghi, a organizat o conferință de presă.

Banca Centrală Europeană (BCE) a prelungit programul de achiziții de obligațiuni pentru a da o nouă gură de oxigen unei economii europene care privește cu îngrijorare viitorul, după alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA și demisia premierului italian.

Consiliul Guvernator al BCE a decis să extindă programul de relaxare cantitativă, prin care cumpără obligaţiuni din piaţa secundară cu bani proaspăt tipăriţi, până când rata inflaţiei din zona euro va da semne că revine spre pragul ţintit de BCE, apropiat de 2%.

BCE îşi rezervă opţiunea de a extinde programul dincolo de decembrie 2017, sau de a creşte plafonul infuziilor lunare de lichiditate, dacă condiţiile economice din zona euro se vor înrăutăţi.Dobânda de politică monetară a fost menţinută la 0,25%.

Tot joi, BCE va da publicității noile sale prognoze macroeconomice pentru zona euro. În luna septembrie experții BCE mizau pe o creștere de 1,7% în acest an și un avans de 1,6% în 2017 și 2018. În cazul inflației, experții BCE mizau pe o inflație de 0,2% în acest an, urmată de o accelerare la 1,2% în 2017 și 1,6% în 2018.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?