Timmermans nu o scapă din strânsoare pe Dăncilă. Justiția PSD, cu spatele la zid

20 Martie 2019

Prim–vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans nu o scapă din strânsoare pe Viorica Dăncilă. Oficialul european s-a întâlnit din nou, miercuri, cu premierul român după ce a declarat, săptămâna trecută, că România nu a făcut progrese în ceea ce priveşte recomandările din Raportul MCV şi cerea să fie găsite soluţii. 

După întâlnirea de azi, un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că discuțiile tehnice dintre Comisie și autoritățile române progresează și că "există perspectiva unor rezultate concrete cât de curând":

"Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Franș Timmermans, și premierul român Viorică Dăncilă au avut o scurtă întâlnire și amândoi au agreat că discuțiile tehnice dintre Comisie și autoritățile române progresează, iar negocierile pentru aplicarea recomandărilor MCV și chestiunilor subsecvente s-au intensificat, astfel încât există perspectiva unor rezultate concrete cât de curând", a spus oficialul european, potrivit Ziare.com.

În urmă cu o săptămână, Timmermans a declarat că îşi doreşte ca experţii Comisiei Europene şi reprezentanţii Guvernului să discute despre punctele care trebuie soluţionate pentru ca lupta împotriva corupţiei să nu fie abandonată, iar domnia legii să fie respectată în România.

Potrivit unor surse, Guvernul ar urma să stabilească pe cine va desemna în această echipă, după ce premierul revine de la Bruxelles. Numele lui Victor Negrescu, numit recent consilier onorific al premierului Dăncilă, a fost vehiculat pentru a face parte din echipa care ar urma să găsească soluţii de punere în aplicare a recomandărilor MCV. Se poartă însă discuţii.Întâlnirea de azi a avut loc în contextul în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a criticat în termeni duri politicile Guvernului de la Bucureşti în domeniul justiţiei.

În urmă cu o săptămână Frans Timmermans declara că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România şi că i-a înmânat Vioricăi Dăncilă un document cu măsuri.

Consiliul UE cere României să aplice recomandările MCV

Consiliul Uniunii Europene a salutat în decembrie 2018 concluziile raportului MCV elaborat de Comisia Europeană şi îndeamnă România să elimine sursele de preocupare şi să adopte recomandările formulate, inclusiv cele ale Comisiei Veneţia şi ale Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO).

"Consiliul UE salută rapoartele elaborate de Comisia Europeană privind progresele înregistrate de Bulgaria şi România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Consiluil UE laudă activitatea Comisiei Europene, inclusiv metodologia folosită, şi împărtăşeşte obiectivul şi analiza echilibrată asupra progreselor înregistrate. Consiliul UE reiterează ataşamentul faţă de valorile şi principiile UE, inclusiv pentru normele statului de drept şi independenţa justiţiei. În acest context, Consiliul UE reiterează apelul ca progresele înregistrate în cadrul MCV să fie ireversibile, astfel încât Bulgaria şi România să îndeplinească în mod satisfăcător sarcinile etapizate şi obiectivele finale. Acest lucru ar asigura funcţionarea adecvată a politicilor UE şi a instituţiilor astfel încât toţi cetăţenii să beneficieze în totalitate de oportunităţile oferite de apartenenţa la UIniunea Europeană. În acest scop, progresele convingătoare, implementarea efectivă, precum şi susţinerea largă şi fără echivoc a reformelor continuă să aibă o importanţă foarte mare", a transmis Secretariatul general al Consiliului UE într-un document oficial.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Un domn vrea acum referendum ,dar ce suntem englezi ?
22 Mar 17:33
-Dl Stefan,ma raliez propunerii pentru referendum.Nu ne-a intrebat nimeni daca vrem in NATO si UE a fost o decizie a dlui Iliescu.Si acum tragem ponoase.Sunt tari împortaante in Europa ,care nu agrează clubul ,și nu pier,chiar prosperă /Elveție,de ex/altele s-au retras de scărbă,noi. prin PNL si presedinte ,zicem ca poetul :„Tot ce face /Îi sade bine/Orice zice /Are haz/Si când râde,mititica /Face gropițe-n obraz”.Am scris aproape disperat,domnilor guvernanti tara asta nu e a dv ,de o lasati bestelită!Vreti casă convingeți Timermmans ,când el are sarcina sa nu creadă ?De ce nu cereti,guvernanti,drptatea la Curtea Europeana,ca si noi stim ce-i statul de drept si la ce ne-a angajat dl Iliescu ?In loc de discutii sterile si aplauzele PNL,mai bine la Curtea Europeana,ca o plătim cu milioane de EU.luati de la gura copiilor români !
Răspunde
0 0
stefan
22 Mar 13:10
Noaptea mintii, sa infiintezi o sectie speciala a procuraturii sub directie politica numai pt pt. S.Ghita, si care sa se uite la contrafacerile acestuia pe calculator, de poze, filme etc. si sa inventeze tot felul de acuze, de genul de ce a fost in vie!. Vorba lui Ilie Nastase, mi se pare ca suntem o tara de nebuni. Sa ai un CCR, care se screme sa gaseasca tot felul de chichite pe la diverse legi, chipurile ca nu bat cu Constitutia, dar legile acestea au fost desigur constitutionale la timpul aprobarii! O intrebare pt. Referendum: Mai vreti sa ramanem in UE?
Răspunde
0 0
Cosa Nostra
22 Mar 11:17
Deplangem suferintele indurate de fratii nostri din coalitia PSD - ALDE din cauza abuzurilor facute de DNA si de martorii sub acoperire, impotriva parlamentarilor si miliardarilor cinstiti. Este revoltator sa nu cunosti cine sunt martorii sub acoperire si sa fii condamnat inainte de a le inchide gura pe veci. Multumim coalitiei la putere si fratilor Dragnea si Tariceanu pentru eliberarea violatorilor, pedofililor si talharilor asupriti. Nu exista partide in lumea asta care sa fi facut atatea pentru puscariasi si sa speram ca PSD si ALDE nu se vor opri pana nu vor goli toate puscariile
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?