Artificiul prin care CSM a menținut-o pe Dana Gîrbovan în magistratură

29 August 2019

CSM a "reușit" să nu trimită către Administrația Prezidențială cererea de demisie a Danei Gîrbovan din magistratură. Consiliul invocă regulamentul propriu, unde hotărârile se redactează în 20 de zile, se comunică îndată și se publică în 10 zile de la redactare.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Consiliul Superior al Magistraturii confirmă că nu a trimis Palatului Cotroceni decizia Secției pentru Judecători de aprobare a demisiei Danei Gîrbovan din magistratură.

CSM invocă Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit căruia hotărârile se redactează în 20 de zile, se comunică îndată și se publică în 10 zile de la redactare.

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că de fapt, în acest fel, Lia Savonea, președintele Consiliului Magistraturii și al Secției pentru Judecători, considerată apropiată de Dana Gîrbovan a salvat-o pe aceasta, în cazul unui refuz din partea lui Klaus Iohannis, ceea ce s-a și întâmplat.

În absența deciziei Secției, șeful statului nu a putut semna decretul de scoatere din magistratură a lui Gîrbovan.CSM s-a pronunțat luni, în 30 de secunde, în privința demisiei anunțate de judecătoarea Dana Gîrbovan, astfel încât Viorica Dăncilă să poată trimite la Palatul Cotroceni propunerea de numire în funcția de ministru al Justiției. Klaus Iohannis a respins-o ulterior.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Diaspora
29 Aug 19:22
Cu vrajeli de genul asta oamenii din Ro sunt traumatizati zilnic. Practic fiecare face ce vrea si se si poate, asta e mai grav. Presedintele va avea un test unde oamenii vor considera daca e bine sau nu ceea ce a facut si face in continuare.
Răspunde
0 0
Ioan
29 Aug 18:37
In acest haos,unde nu se respecta Legea,se lucrează la 2 capete.Unde o sa ajungem?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?