Teodorovici, anunţ-bombă pentru mari datornici, pot scăpa de jumătate din restanţe

25 Iunie 2019
Informații "bombă" din ședința PSD de la mare: Teodorovici candidează la Cotroceni. Ce spune Dăncilă
Informații "bombă" din ședința PSD de la mare: Teodorovici candidează la Cotroceni. Ce spune Dăncilă

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, o restructurare financiară ce ar urma să se aplice debitorilor care au datorii mai mari de un milion de lei. Teodorovici a afirmat că principalii beneficiari ai acestei măsuri vor fi firmele din mediul privat.  

Teodorovici a explicat că restructurarea fiscală, ce va fi reglementată print-o ordonanţă de urgenţă, îi vizează pe debitorii care au, până la 31 decemrbie 2018, datorii mai mari de un miolion de lei. În baza unui plan de restruturare, plata acestor datorii va fi eșalonată sub supravegherea fiscală a ANAF pe perioada acestei înlesniri.

Teodorovici a explicat că principiile sunt asemănătoare celor din domeniul insolvenţei.

„Se face o eșalonare a obligațiilor și se poate reduce până la jumătate din principal, 30-40-50%. Sunt mai multe propuneri. Dacă acea companie respectă acest calendar, atunci se șterg accesoriile la finalul acestei perioade. Dacă nu, situația revine la momentul inițial. La momentul acela, lucrurile s-au închis pentru acea companie”.

“Nu este o amnistie, este o măsură financiară. (…) Se propune și anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion de lei dacă obligațiile principale se achită până la 31 noiembrie 2019. Aici vorbi și de persoane fizice și juridice”, a precizat Eugen TeodoroviciSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?