"Teodorovici trebuie demis de urgenţă şi anchetat pentru falsificarea bugetului"

1 Aprilie 2019
Teodorovici, acuzat ca a falsificat bugetul
Teodorovici, acuzat ca a falsificat bugetul

Veniturile statului din luna februarie au fost cu aproape 20% mai mici decât în ianuarie. Diferenţa este de aproape 5 miliarde de lei. Scăderea este suprinzătoare, dacă ne gândim că încasările din taxele pe salarii ar fi trebuit să fie mai mari după majorarea lefurilor de la începutul anului.

Execuția bugetară atât de surprinzătoare dup[ primele dou[ luni a făcut Opoziția să-l acuze pe ministrul de Finanțe de falsificarea datelor bugetare.

Liderii PNL spun că Eugen Orlando Teodorovici "trebuie demis de urgenţă şi anchetat pentru falsificarea datelor din bugetul pe 2019".

"Teodorovici trebuie demis de urgenţă şi anchetat pentru falsificarea datelor din bugetul pe 2019, iar Dăncilă trebuie să plece imediat, pentru că a îngropat ţara! În primele două luni ale anului 2019, investiţiile de capital au scăzut cu 78,3%, raportat la anul 2018, când România a înregistrat cele mai slabe cheltuieli pentru investiţii publice din ultimii 15 ani! Investiţiile sunt de peste 4 ori mai mici decât în perioada de criză economică, din vremea Guvernului Boc. Apoi, fondurile europene gratuite încasate de la UE sunt mai mici cu 25,7%, înregistrându-se o pierdere de 805 milioane de lei, în numai două luni", a scris luni seara Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

La fel de gravă este situaţia de la fondul de pensii, consideră liberalii."Guvernul a minţit prin lege, spunând că la bugetul asigurărilor sociale se va înregistra un excedent de 2,9 miliarde lei. Realitatea ne arată contrariul! Fondului de pensii îi lipsesc tot mai mulţi bani, de la o lună la alta. În ianuarie deficitul la pensii era de 1,27 miliarde lei, iar în februarie banii lipsă au urcat până la 1,66 miliarde lei. Şi la fondul de sănătate lipsesc peste 421 milioane de lei!

Dacă luăm în considerare că Ministerul Finanţelor Publice a întârziat cu aproape o săptămână publicarea datelor despre execuţia bugetară şi mai adăugăm şi măsluirea de date bugetare de care au dat dovadă până acum, avem tot dreptul să ne îngrijorăm că situaţia este mult mai gravă decât ne arată datele de la Guvern! Acum înţelegem de ce Dragnea şi Teodorovici au împrumutat numai într-o singură zi 3 miliarde de euro, pe 30 de ani, pe care noi şi copii noştri o să-i dăm înapoi întreit!", a mai scris Raluca Turcan.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ciocoii Rosii
02 Apr 06:24
... mint de sting ! Ca de obicei ! Gasca penala isi va rezolva problemele cu justitia si vor pleca intr-o binemeritata vacanta definitiva in tarile calde lasind prostimea pesede sa plateasca pina la adinci batrineti pacalelile actuale ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?