Teodorovici recunoaşte: Cu OUG 114 am procedat incorect şi anormal

25 Februarie 2019

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici recunoaşte că ordonanţa 114 n-a respectat reguliele de bună practică în afaceri, pentru că n-a fost discutată şi analizată cu mediul de afaceri. "Era bine şi corect şi normal să avem o discuţie mult mai larga, înainte de adoptatrea ordonaţei", a declarat ministrul Finananţelor. 

"Aveţi dreptate, am zis şi în Parlament, era bine şi corect şi normal să avem o discuţie mult mai largă. Am explicat şi motivul acestei abordări, motivul principal a fost acela  că dacă ajungeam la discuţii, se bloca apariţia acestei ordonanţe. (...) Aveţi dreptate, era nevoie de o discuţie cu toţi actorii", a afirmat Teodorovici în faţa junaliştilor. 

Teodorovici n-a reuşit însă să explice când se vor încheia discuţiile tehnice, dar şi negocierile politice pe tema ordonanţei. El a precizat că dacă se găsesc soluţii pe segmentul bancar, se vor aduce modificări OUG 114. "Daca se ajunge la o concluzie nu are sens să aşteptăm, o modificăm astfel încât lumea să înţeleagă care e forma finală."

Eugen Teodorovici n-a vrut să comenteze nici efectele OUG 114 asupra domenilor energetic şi comunicaţii, ci doar în sectorul bancar, pentru că acesta este experitiza sa.  Ministrul Finanţelor i-a atacat pe oficialii BNR şi, în special pe economistul-şef Valentin Lazea, după declaraţia potrivit căreia marea majoritate a celor şapte societăţi care administrează pensii private Pilon II se gândesc să se retragă din România.

"Nu am să fac ce fac colegii de la BNR, i-am rugat de 3 ori să încetezee cu astfel de abordare. (..) Pilonul II nu e afectat, de ce să fie afectat, că aşa spune domnul Lazea?! Nu mi se pare o abordarea corecta, daca continuă aşa inseamnă că nu-şi merită locul."Eugen Teodorovici n-a putut oferi date concrete nici despre discuţiile asupra ROBOR, dar a precizat că în cursul săpătmânii ar urma să aibă o întrevedere cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB) pentru a discuta despre OUG 114 şi speră "să nu se supere BNR". 

În Parlament, unde a fost invitat să ofere detalii despe Ordonanţa 114 din 2018, Eugen Teodorovici a afirmat că „taxa pe lăcomie” impusă băncilor este cel mai curajos act normativ de după Revoluţia din 1989, fiind susţine autorităţile locale şi sectorul construcţiilor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Lasti parlamentul ,ca pe parlamentari i-m votat sa spun ce e bine sau rau pentru mine !
16 Mar 17:27
OUG se aproba de parlament ,bre,nu mai injositi guvernul !Dece nu intrebati si de acceze ,pe cei care le plătesc,de ce nu intrebati procurorii,daca vor sectii speciale de cerceatre,de ce ii consultați pe fermieri,cand le impuneti impozite ?Si de-odataăbănci si multinaționale trebuie sa consimtă la lege.La discutii,ati consultat si asociațiile de prorietari ?Dezamagit,de modul cum se dau si se agroga legile la presiunea strazii sau a bancherilor,batele sa le bata ca tari mai sunt.
Răspunde
0 0
serban
25 Feb 20:20
Pai si baiatul de la Bamboo cu ciocati de sarpe nu-si da demisia
Răspunde
0 0
serban
25 Feb 20:19
Pai si baiatul de la Bamboo cu ciocati de sarpe nu-si da demisia
Răspunde
0 0
serban
25 Feb 20:18
Pai si baiatul de la Bamboo cu ciocati de sarpe nu-si da demisia
Răspunde
0 0
Sarlatanii si tradatorii sa fie alungati odata ...
25 Feb 19:26
Totul a fost gindit cu mult tupeu si premeditare impotriva sigurantei natiinale, intii zeci de mii de infractori eliberati, apoi ordonante gramada de subordinare a justitiei si favorizarea infractorilor, bugetul facut la pleznesla, masuri economice aldeiste de alungare a putinilor investitori, ... e foarte grav !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?