Teodorovici are un plan nou pentru ANAF. Poliția finanțelor trebuie să colecteze 100% din piață

5 Octombrie 2018

Ministrul Finanțelor vrea ca ANAF să depășescă planul la încasări, chiar dacă Agenția s-a depășit pe sine: a avut încasări de peste 103% față de planul inițial.

Ministrul finanţelor a afirmat, vineri, în cadrul unei emisiuni la DCNews.ro, că planul de colectare al ANAF este la „103% faţă de planul propus”, la începutul acestui an.

„Domnul Mişa mai are mult până la final de an să recupereze ceea ce a avut ca plan, pentru că, la momentul rectificării bugetare din acest an, planul respectiv a fost revizuit. În sensul că, ceea ce nu a făcut în primul semestru, până la final de an, să fie obligatoriu realizat. Mă uit foarte mult la structura planului”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul finanţelor a precizat că este interesat de colectarea din TVA, accize, taxe vamale. „Partea de plus vine din transferul de contribuţii, trebuie să o recunoaştem. N-am fost aşa un adept deschis al acelei OUG 79 pe 2017, prin care s-a decis transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, dar efectele au fost fantastice în buget, mai mari decât cee ace am estimate pentru 2018”, a explicat Teodorovici.

Astfel, planul de încasări al ANAF a fost depăşit, în mare parte, ca urmare a acestui transfer de contribuţii. „Per total, planul de încasări a fost despăşit, ca urmare a acestei decizii”, a completat Teodorovici.

În schimb, colectarea la TVA este la nivelul de 92% faţă de nivelul propus. „ANAF-ul are de recuperat foarte mult. Până la finalul acestui an, eu chiar voi pune accent pe zona de TVA agresiv chiar, agresiv”, a subliniat Teodorovici.

 

România are un gap de TVA, diferenţa dintre suma care trebuie colectată şi cea care este colectată, de 7-8 miliarde de euro, potrivit datelor Comisiei Europene, a menţionat ministrul Finanţelor. „Datele trebuie văzute în ansamblu”, a precizat Teodorovici, deoarece o parte din această diferenţă provine din alte cauze decât evaziunea fiscală.

„Planul ANAF-ului trebuie să fie un pic diferit decât până acum. (...) Trebuie să mergi la ceea ce este ideal”, a mai spus Teodorovici. Mai exact, în toată istoria ANAF, planul propus era făcut în funcţie de ceea ce se putea colecta. „De anul viitor, planul va fi aşa: trebuie să aduci 100% din ceea ce economia poate să producă”, a completat Teodorovici.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?