Temă pentru acasă, primită de elevi: "Calculaţi câţi refugiaţi trebuie să fie împinşi din barcă"

23 Noiembrie 2015

Un profesor de fizică, de la o şcoală din Polonia, a stârnit un val de critici şi controverse, din cauza unei teme pe care le-a dat-o elevilor lui.

Profesorul Grzegorz Nowik le-a dat elevilor, ca temă pentru acasă, o problemă "la zi".

Enunţul suna astfel: "4 refugiaţi din Siria încearcă să ajungă în Grecia cu o barcă de 1m x 2 m x 20 cm şi 800kg/mp. Calculaţi câţi refugiaţi trebuie să fie împinşi jos din barcă pentru ca restul să ajungă la destinaţie, având în vedere că fiecare din ei cântăreşte 60 de kg."

Când mama unuia dintre copii a văzut caietul cu respectiva temă, a anunţat imediat conducerea şcolii, scrie Express.
Mai mult, femeia a împărtăşit totul şi pe contul personal de Facebook, declarându-se de-a dreptul şocată: "Nu am cuvinte să pot comenta aşa ceva", a scris ea.

După ce totul a căpătat o amploare neaşteptată, profesorul Nowik a cerut scuze tuturor, explicând, însă, că nu a vrut decât să le atragă într-un fel atenţia elevilor săi."L-eam spus că este o glumă, atunci când le-am dictat enunţul problemei", a subliniat el.

Cu toate acestea, conducerea şcolii l-a sancţionat pe respectivul cadru didactic, în vreme ce Anna Mierzynska, reprezantanta Normal Bialystock Association, a avertizat că astfel de "întâmplări" pot influenţa atitudinea copiilor vizavi de subiecte actuale.

"Această problemă are un fel de subînţeles, nu exprimat în mod direct - cât de mulţi oameni trebuie să moară, pentru ca alţii să supravieţuiască. Este o întrebare ce face referire la crimă", a spus aceasta.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?