#TeleormanLeaks. Clanurile de pe strada Vacanței

7 Martie 2019

Un nou material Rise Project în serialul #Teleormanleaks. 

Trei grupări organizate din partidul de guvernământ s-au întâlnit pe strada Vacanței, numărul 1, ca să mănânce fonduri europene. A patra le-a spălat banii. Un cocktail de corupție la toate nivelurile, reconstruit cu ajutorul documentelor din #Valiză, ilustrează contractele Tel Drum, derulate sub protecția lui Liviu Dragnea.

Acesta este #TeleormanLeaks, episodul 3, actul complet al unui tun major în trei secvențe:

  1. Dai cu banul în primar.
  2. Concurezi între tovarăși.
  3. Îți bați joc de lucrare.

Suntem la Năvodari, în nordul stațiunii Mamaia, acolo unde cel mai bine cotat litoral românesc a fost colonizat de rechinii imobiliari. Aventura începe din arhiva #TeleormanLeaks.

Prima dată am oprit în mijlocul taberei de copii. O știi. Dacă n-ai venit aici când erai mic, sigur ai auzit de aventurile nemaipomenite prin care au trecut prietenii tăi la Năvodari. “Trenul din Franța” care aducea vacanța scotea fum pe nări până la mare, ticsit de pionieri cu cravate roșii, apoi de copiii lor născuți liberi.Locomotiva albastră a tras generații până când cea mai cunoscută tabără de copii din țară a strălucit magic și la masa gulerelor albe, dar în hectare, combinații edilitare sau milioane.

La 2,5 km e bloculețul cu patru niveluri ridicat de Liviu Dragnea pe banii Tel Drum, dar vândut colegului său de facultate, Costel Comana, un afacerist care a păgubit statul cu 1,1 miliarde de lei și care apoi s-a sinucis în toaleta unui avion spre Costa Rica.

Imobilul, acum compartimentat în mai multe apartamente, a fost băgat inclusiv în circuitul turistic cu numele Parliament Square Mamaia Nord, dezvăluie un anunț publicat pe booking.com în iulie 2017. Majoritatea celor care au trecut pragul vilei sunt turiști români.

La Năvodari încă mai e loc de construit, fenomen rar pe litoral, dar s-a instalat demult haosul rezidențial după ani de retrocedări și vânzări abuzive din proprietatea publică. Că plouă, că ninge și crapă pietrele, se construiește în ritm alert până aproape de plajă, după planurile unui arhitect nebun, apar blocuri kitschoase de zece etaje lângă vile colorate cu două.

Obligatoriu în bătaia brizei, toate edificiile străjuiesc marea, de parcă ar intra buluc în ea ca-n autobuz.

Continuarea o puteți citi AICI

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Costin Stefan
07 Mar 16:07
STAREA DE INALTA TRADARE SI ATAC PERMAMENT ASUPRA ROMANIEI. Aceasta stare, care dureaza de peste doi ani, si care ar putea duce la razboi civil, este produsa si este intretinuta de banda de pucisti stalinisti a lui Dragnea, care a pus stapanire pe PSD si pe tara. Trebuie judecat Dragnea, pentru ,,Tel Drum”, fara taraganeala si pentru toate contractele trucate, nu numai pentru unul singur. Trebuie judecata Carman Dan, pentru modul cum l-a consiliat pe Dragnea sa fure, la C.J. Teleorman, in perioada 2002-2012. Trebuie judecati Dragnea si Carmen Dan , pentru linsajul de la Piata Victoriei, din 10 august, fiindca a fost initiat si aranjat de ei in cele mai mici amanunte.Trebuie judecat Catalin Radulescu, fiindca a ucis oameni cu mitraliera, pe care ,, o tine acasa si in prezent si este pregatit sa o mai foloseasca”, cum a declarat chiar el pe post TV. Trebuie judecat Tariceanu, pentru HG 1446 din 12-X I- 2008 si Anexa secreta 11, semnate cu firma ,,STERLING”, cand a schimbat hoteste vechiul contract, in favoarea firmei. Sa se verifice legaturile lui Tariceanu cu spionajul maghiar, prin Erno Rudas si ale lui Dragnea cu Akram Shaideh. spionul sirian al lui Assad. Este de inteles, ca aceste ocolisuri nu au unde sa se sfarseasca decat la Moscova.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?