Te trezeşti la acelaşi interval orar în fiecare noapte? Uite ce afecțiuni poți avea!

19 Octombrie 2017

Dacă trezitul în toiul nopții se repetă la același interval orar, poți avea anumite afecţiuni sau dezechilibre fiziologice. Uite ce recomandă specialiștii!

Trezirea în intervalul orar 21 și 23 poate semnala tulburări ale glandei tiroide. În această perioadă din noapte, sistemul endocrin gestionează hormonii şi metabolismul. Dacă nu reuşeşti să dormi în acest interval orar, e posibil ca insomnia să se datoreze excesului de adrenalină. În astfel de cazuri se recomandă scoaterea glutenului din alimentaţie și consumarea zilnică de legume crude. Dacă te trezești între orele 23 şi 1, este posibil să suferi de iritaţie a stomacului şi afecţiuni biliare. În acest caz, specialiștii recomandă consumul de alimente grase. Perioada crucială este între orele 1 și 3 atunci când organismul se regenerează. Astfel, recomandat este să faci niște investigații mai complexe privind sănătatea ficatului și să consumi zilnic mai multe verdețuri, citrice și usturoi. De asemenea, dacă te trezești între orele 3 și 5, trage o pătură pe tine ca să te încălzeşti şi să ajuți funcţiile corporale, după care respiră adânc şi ritmic. Exerciţiile de respiraţie controlată te vor ajuta să adormi la loc mai repede. Conform floaredetei.ro, trezirile între orele 5 și 7 se pot datora stresului și nervozității, mai mult decât atât, afecțiunilor intestinului gros. Dacă te trezeşti în acest interval orar, medicii recomandă să nu te culci la loc, ci să te ridici din pat şi să faci câteva exerciţii de respiraţie şi gimnastică. Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?