Te culci târziu? Rişti să dezvolţi depresie!

29 Mai 2017

Persoanele care se culcă târziu în noapte ar putea avea un risc mult mai crescut de a face depresie, avertizare valabilă în special pentru cei care sunt deja diagnosticaţi cu diabet, sugerează un nou studiu, prezentat recent în cadrul conferinţei anuale a Societăţii de Endocrinologie din Orlando.

În cadrul cercetării, 476 de persoane diabetice de ambele sexe au fost monitorizate, luând în calcul calitatea somnului, vârsta, sexul şi alţi factori care pot contribui la instalarea depresiei, scrie Time, citat de csid.ro

Astfel, s-a descoperit că în rândul acestora incidenţa depresiei era mai crescută pe măsură ce somnul era afectat, şi nu neapărat din punctul de vedere al timpului petrecut dormind, cât mai degrabă a momentului la care subiecţii adormeau şi se trezeau.

Datele obţinute arată că persoanele care se culcă târziu şi se trezesc târziu au un risc mult mai mare de a face depresie. Este important să aflăm cât mai multe cauze care pot duce la depresie, deoarece, mai ales în cazul pacienţilor diabetici, această afecţiune poate influenţa semnificativ complianţa bolnavilor la tratament.

Altfel spus, „diabeticii deprimaţi nu sunt atenţi la regimul alimetar, nu îşi ţin sub control glicemia şi, astfel, pot apărea complicaţii grave”, spune d. Sirimon Reutrakul, profesor la Universitatea de Medicină Mahidol din Thailanda. Studii ulterioare ar putea investiga mai detaliat relaţia dintre depresie şi dereglările ritmului circadian.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?