Taxiul i-a oprit pe o stradă îngustă. I-a fost imposibil să se împotrivească şoferului. Brusc...

23 Aprilie 2018
Taxiul i-a oprit pe o stradă îngustă. I-a fost imposibil să se împotrivească şoferului. Brusc...
Taxiul i-a oprit pe o stradă îngustă. I-a fost imposibil să se împotrivească şoferului. Brusc...
Taxiul i-a oprit pe o stradă îngustă. I-a fost imposibil să se împotrivească şoferului. Brusc... Taxiul i-a oprit pe o stradă îngustă. I-a fost imposibil să se împotrivească şoferului. Brusc...

Nici prin gând nu-i trecea că, în momentul în care va pune piciorul în maşina bărbatului, va avea parte de o experienţă pe care o va ţine minte toată viaţa!

"Mi-a fost imposibil să-i fac o fotografie şoferului pentru că era prea întuneric şi, în plus, am fost şocată de ce a fost în stare să facă! Dar asta nu mă va împiedica să fac publice momentele prin care am trecut", îşi începe povestea o femeie a cărei identitate rămâne un mister. Experienţa sa, însă, va rămâne în amintirea multora...

"Cu câteva seri înainte, am luat un taxi împreună cu prietena mea. După ce am lăsat-o pe ea acasă, ne-am îndreptat spre strada pe care locuiam eu. Era seara, târziu, puţine magazine mai erau deschise, iar oameni pe stradă... şi mai puţini. Începuse să-mi fie puţin teamă... Mi-am scos telefonul şi m-am prefăcut concentrată la o discuţie imaginară. Dar toţi "senzorii de pericol" erau activaţi. La un moment dat, şoferul a început să încetinească şi a spus ceva... Din nefericire, nu am înţeles prea multe... Am prins doar că urma să tragă pe dreapta", îşi începe femeia povestea.I-a fost imposibil să se împotrivească, bărbatul oprise deja maşina pe o stradă întunecată. Şi-a scos centura de siguranţă apoi, fără să scoată un cuvânt, a tras ceva de sub scaun. Femeia a observat ceva ce părea a fi o pungă maro.

"M-am speriat şi am încercat să-mi sun o prietenă, dar nu răspundea. În tot acest timp, îl urmăream cu privirea pe şoferul care coborâse deja din maşină. Brusc, ceva mi-a provocat o tresărire. L-am văzut cum se apleacă deasupra unei siluete chircite pe trotuarul rece şi umed. 'Ce-o face?', m-am întrebat, apoi am văzut cum silueta începe să mişte. Atunci mi-am dat seama că era o femeie bătrână. Părea buimacă, abia trezită din somn. L-am văzut pe şofer spunându-i ceva, în timp ce arăta spre punga maro. Nu înţelegeam, însă, ce-i spune... Bătrâna a făcut un semn cu degetul prin care părea să-l întrebe: 'Pentru mine?!'. Atunci, bărbatul a dat din cap în semn de aprobare. În acel moment, bătrâna s-a luminat la faţă şi i-a mulţumit", continuă femeia.

Câteva secunde mai târziu, taximetristul s-a urcat în maşină şi a reluat traseul, în linişte.

"La un moment dat, l-am întrebat dacă o cunoaşte pe bătrână. Mi-a spus că nu şi că atunci o vedea pentru prima dată. Apoi mi-a spus că în punga aceea maro era mâncare. 'Resturi?', l-am întrebat eu, nedumerită. 'Nu, doamnă, mâncare gătită. Eu şi iubita mea gătim împreună cu prietenii noştri pentru oamenii străzii. La fel am făcut şi de ziua mea, pe 30 ianuarie.', a mai spus bărbatul. Apoi am aflat că strângeau bani şi cumpărau haine şi pături pentru nevoiaşi. Pe măsură ce-mi povestea despre oamenii de care avea grijă, observam cum vocea i se schimbă. Era fericit!", continuă aceasta.

"Şi, tocmai când credeam că gestul său nu poate fi mai grandios, taximetristul a spus ceva ce m-a lăsat fără replică: 'De ce să aşteptăm ajutor de la autorităţi, când putem să începem noi să schimbăm lumea, în felul nostru şi după posibilităţile noastre?'", îşi încheie femeia povestea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dan T
24 Apr 08:14
O poveste uluitoare-ajutor pentru oamenii strazii organizat de un grup de oameni obisnuiti, fara reclama !
Din pacate, rezolvarea unor astfel de problecme sta in mana autoritatilor si organizatiilor civice, macar pentru ajutor si popularizare, fenomenul e prea amplu.
Răspunde
0 0
Laur
23 Apr 12:30
He, he...de ziua dansului, pe 30 ianuarie! Deci e Varsator, asa se explica tot...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?