Taxa pentru obţinerea permisului auto dispare de la 1 februarie

16 Ianuarie 2017
Taxa auto
Taxa auto

Una dintre taxele care incluse în pachetul celor 102 taxe parafiscale care vor fi eliminate de la 1 februarie este taxa pentru obţinerea permisului de conducere.

Legea 1/2007, care prevede eliminarea a 102 taxe şi tarife, a fost recent publicată în Monitorul Oficial, iar printre taxele care vor fi eliminiate se numără şi taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere.

Astfel, dacă acum toţi cei care doreau să obţină permis de conducere pentru categoria şi subcategoria A, A1, B, B1, B+E, trebuia să plătească 6 lei în contul acestei taxe, de la 1 februarie nu vor mai plăti nimic.

Cei care doreau să obţină permis de conducere pentru categoriile C, C1, D1, TR, C+E, D+E, C1+E, D1+E, D, TB, TV trebuia să plătească o taxa de 28 de lei. De la 1 februarie, şi această taxa va fi anulată.

De asemenea, statul percepea o taxa şi pentru cei care doresc să mai susţină încă o data examenul de dobândire a permisului auto , deşi au fost respinse anterior de trei ori, scrie economica.net. Această taxa este, acum, de trei ori contravaloarea taxei pentru dobândirea categoriei respective, şi va fi anulată şi ea, de la 1 februarie.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?