Taxa de autostradă din Germania, declarată ilegală. Cine întreține, de fapt, șoselele nemțești?

19 Iunie 2019

Taxa pe care proprietarii de autoturisme trebuie s-o plătească este delcarată ilegală de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Motivul? Discriminarea exista din cauză că, în fapt, deținătorilor de mașini înmatriculate în Germania le era rambursată taxă plătită, în timp ce celor din alte state membre ale Uniunii Europene (UE) nu

Taxa de autostradă pe care deținătorii de mașini trebuiau să o plătească în Germania (sub forma unei viniete) a fost considerată discriminatorie, de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Discriminarea exista din cauză că, în fapt, deținătorilor de mașini înmatriculate în Germania le era rambursată taxă plătită, în timp ce celor din alte state membre ale Uniunii Europene (UE) nu, scrie AvocatNet.ro. 

CJUE a hotărât, în cauza C-591/17 (Austria contra Germaniei), că sistemul de taxare pentru folosirea autostrăzii de către deținătorii de mașini înmatriculate în state membre ale Uniunii Europene (în afară de Germania) este discriminatoriu pentru aceștia, în comparație cu deținătorii de mașini înmatriculate în Germania.

Astfel, se ajungea, în fapt, ca funcționarea și menținerea autostrăzii să fie suportată de deținătorii de mașini și nu de deținătorii germani de mașini. O firmă românească ce face constant transporturi în și prin Germania, de exemplu, trebuia să fie printre persoanele care suportau funcționarea infrastructurii în cauză.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?