Tăriceanu, despre abuzul în serviciu: "Ori este interpretarea abuzivă, ori este legea neclară"

31 Ianuarie 2017

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, că în privința abuzului în serviciu România ar trebui să se alinieze "strict la practica țărilor occidentale", menționând că nu trebuie nici să avem "o legislație mai laxă" în această privință, dar nici să "supralegiferăm", a spus Tăriceanu, potrivit Agerpres.

"Din analizele pe care le-am văzut și eu, peste 70% din cazurile din dosarele instrumentate de DNA sunt pe abuz în serviciu. Cred că avem o problemă: ori este interpretarea abuzivă, ori este legea neclară. Eu cred că nu trebuie să mergem cu idei preconcepute nici într-o direcție, nici în alta și ce cred că trebuie să facă România în privința incriminării abuzului în serviciu nu este dezincriminare, ci să ne aliniem strict la practica țărilor occidentale care au mai multă experiență în acest domeniu. Nu trebuie nici să supralegiferăm, nici să avem o legislație mai laxă în această privință. Așa cum sunt și recomandările Comisiei de la Veneția în privința abuzului în serviciu, trebuie reconsiderate formulele legislative care în multe țări, nu numai în România, au dat posibilitatea unor abuzuri grave care au afectat pe cei care au fost vizați", a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că sumele din prejudicii ar trebui să fie recuperate și nu indisponibilizate.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?