Tăriceanu îi dă un ultimatum lui Dăncilă: Până pe 20 august să vină cu un nou program de guvernare

12 August 2019
În ianuarie 2019, Liviu Dragnea a publicat o imagine în care apărea la aceeași masă cu Teodorovici, Tăriceanu, Chițoiu și Vâlcov, susținând că acolo se discută cifrele bugetului pe 2019
În ianuarie 2019, Liviu Dragnea a publicat o imagine în care apărea la aceeași masă cu Teodorovici, Tăriceanu, Chițoiu și Vâlcov, susținând că acolo se discută cifrele bugetului pe 2019
În ianuarie 2019, Liviu Dragnea a publicat o imagine în care apărea la aceeași masă cu Teodorovici, Tăriceanu, Chițoiu și Vâlcov, susținând că acolo se discută cifrele bugetului pe 2019 Călin Popescu Tăriceanu

ALDE consideră că proiectul de rectificare bugetară adoptat, luni, în şedinţa de Guvern arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost "construit nerealist", preşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, solicitându-i premierului Viorica Dăncilă, până pe 20 august, un set măsuri pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor.

"Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite. La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la şedinţa de Guvern au subliniat aceste nerealizări", se arată într-un comunicat al ALDE.

Potrivit sursei citate, Tăriceanu a avut luni o discuţie cu Dăncilă, înainte de şedinţa de Guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare.

"În viziunea ALDE, o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare", se menţionează în comunicat.

Rectificarea bugetară, adoptată luni de Guvern. Miniștrii ALDE au votat proiectul

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Max
12 Aug 20:52
Bai senilule ai uitat cine a facut bugetul, atunci de ce nu ai spus ca bugetul este nerealist.
Te legi de orice ca sa stai la putere v.... e.
Răspunde
0 0
Rică
12 Aug 17:42
Ai mărit pensiile nemernicule?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?