Tăriceanu, nemulţumit de partidul lui Ponta: ”Ei nu prea înţeleg noţiunea de parteneriat”

14 Octombrie 2019
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, cel care a renunțat la guvernarea cu PSD și s-a aliat cu Victor Ponta și partidul său - Pro România, pentru a-l susține pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale, este nemulțumit de noii colegi.

Tăriceanu a declarat: ”dacă partenerii de la Pro România nu înţeleg noţiunea de parteneriat, atunci îmi pare rău, ne vedem de drum singuri înainte, avem ce să facem”.

"În ultima perioadă, în presă, s-a vorbit despre asocierea noastră cu Pro România. Unii au început să vorbească pe la colţuri că ăştia de la Pro România o să vină şi o să ne înghită aşa, pe nemestecate, ca şi când noi am sta pe post de victimă la capătul unui tunel, unde intră un crocodil cu gura deschisă mare şi care face 'hap' şi ne-a terminat. Aşa au crezut şi ăştia de la PSD şi le-am stat în gât, după cum s-a văzut. Cu cei de la Pro România am avut o discuţie, de principiu şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să susţinem un candidat comun, pe Mircea Diaconu. Am impresia că ei nu prea înţeleg noţiunea de parteneriat. Dacă nu înţeleg noţiunea de parteneriat, atunci îmi pare rău, ne vedem de drum singuri înainte, avem ce să facem. Sigur că lucrul ăsta eu spun că este poate puţin riscant, dar şi în 2016 când am candidat la alegeri a fost riscant. Şi am intrat în Parlament, am opţiuni de reprezentare la nivel local.

Vă rog să va pregătiţi pentru aceste bătălii, să le facem cu forţe propriii. Dacă la un moment dat vom considera că o formulă de asociere politică, fie cu Pro România sau altfel, nu ştiu, că avem acum oferte... Cei de la PSD au venit cu coada între picioare să-mi spună înainte de moţiune: 'Bine, acum, ne dăm seama că moţiunea are şanse să treacă, dar după aia nu vreţi să mai stăm de vorba?' A, o să vedem, ne-am cam răcorit cu PSD-ul o perioadă. Dar în schimb, sunt ăştialalţi, de la PNL, care acuma stau să umble după voturile noastre ca să poată să-şi treacă Guvernul prin Parlament, deci avem opţiuni, dar mie îmi place să cred că principala opţiune este să putem merge singuri la aceste alegeri. Mă bazez pe voi pentru acest lucru şi sunt convins că vei avea o reuşită pe care o meritaţi după atâta timp de efort", a afirmat şeful ALDE într-o întâlnire cu cei din ALDE.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Alegator
14 Oct 07:30
Dar nici tu, nea 4%, din moment ce ai tradat psd-ul, fugind practic de la guvernare si aliindu-te cu ponta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?