Tăriceanu atacă statul paralel și la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE

10 Ianuarie 2019

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat la ceremonia de la Ateneul Român că visul fondatorilor UE a fost o Europă fără aroganță și fără state de mâna a doua.

Șeful Senatului a ales să se adreseze în engleză invitaților.

Tăriceanu a mai declarat că deși România este membră UE, ”unele instituții se agață încă de puterea de care se bucurau înainte”.

"Înainte de 1990 obișnuiam să visez la Europa. Atât familia mea și rudele mele m-au învățat ce înseamnă Europa, civilizație și cultură, inițiativă și mai presus libertate. După căderea comunismului, visul la Europa a devenit unul pe care îl puteam spune public. Românii au privind europenitatea lor ca o parte importantă a identității lor naționale. Trebuie să mărturisesc că visul meu la Europa s-a transformat atunci când, ca premier, am contribuit la integrarea României în Uniunea Europeană, în 2007", a declarat acesta.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că sunt însă în România unele instituții ale căror metode sunt "trecute" și "care își păstrează obiceiurile".

"Câteva instituții păstrează metode trecute. Își păstrează obiceiurile. De aceea noi vom arăta și mai mult care sunt aspectele care deranjează și care sunt instituțiile care s-au transformat în spiritul european. Aceste clarificări trebuie lămurite și cu oficialii europeni, statele membre, pentru a îndepărta aceste neînțelegeri asupra vieții sociale din România. Le cer tuturor partidelor să țină cont și să fie atente la ce au spus fondatorii UE acum 7 decenii, să fim o reuniune a statelor care trebuie să fie o comunitate a guvernelor, societăților, bazate pe solidaritate, incredere și respect reciproc", a completat președintele Senatului.

”Sper că în timpul președinției Consiliului UE, autoritățile din țară vor putea să arate ce se întâmpla cu acest paradox Să vedem care sunt instituțiile care încă se agață de trecut, deghizate în instituții europene. Vrem astfel să oferim calitate colegilor europeni ca să lăsam în urmă prejudecățile cu care este privită România”, a declrat Tăriceanu.

Iohannis: România preia un rol de prim-plan în UE. Dăncilă: Calea europeană rămâne alegerea noastră

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nord Korea
10 Jan 23:09
baaa, dute dupa lis si LASA-NE !!! Defintiv !!! Voi, sinteti doar geografic in europa, dar mentalitatea si obiceiurile sint mai inapoiate decit in africa !!! Lasati poporul sa respire, lasati alti oameni sa faca ce voi nu veti fi in stare niciodata sa faceti !!! VOI ati demolat totul, ati inrait si indobitocit pe toti cei care au crezut intr-un viitor decent (nu neaparat plin de bogatie, dar decent) ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?