Ţara de o frumuseţe rară care ar putea dispărea de pe faţa Pământului foarte curând

4 Aprilie 2018
Ţara de o frumuseţe rară care ar putea dispărea de pe faţa Pământului foarte curând
Ţara de o frumuseţe rară care ar putea dispărea de pe faţa Pământului foarte curând
Ţara de o frumuseţe rară care ar putea dispărea de pe faţa Pământului foarte curând Ţara de o frumuseţe rară care ar putea dispărea de pe faţa Pământului foarte curând Ţara de o frumuseţe rară care ar putea dispărea de pe faţa Pământului foarte curând

Fiji este prima ţară din lume în pericol din cauza schimbărilor climatice. După ce insulele au fost lovite de un nou ciclon, premierul din Fiji a avertizat că statul din Pacific se luptă pentru existenţa lui, ameninţat de fenomenele meteo extreme. 

Ciclonul Josie, cel mai recent care a lovit Insulele Fiji a provocat moartea a cinci oameni, dar şi inundaţii serioase pe principala insulă, Viti Levu. Asta în condiţiile în care, în 2016, o altă furtună a ucis 44 de oameni şi o treime din producţia economică a naţiunii din Pacific. Din aceste motive, premierul din Fiji a declarat că ţara sa a intrat într-o "nouă eră înfricoşătoare" de vreme extremă. 

"Suntem în prezent la un nivel aproape constant de amenințare din cauza acestor fenomene meteorologice extreme, care sunt mai frecvente şi tot mai severe din cauza schimbărilor climatice. Este o luptă pentru însăşi supravieţuirea noastră!", a declarat Frank Bainimarama, premierul statului Fiji.

Acum, premierul din Fiji susţine că planeta trebuie să realizeze cât de mare este pericolul şi că provocarea trebuie confruntată de întreaga omenire. 

Potrivit experţilor, schimbările climatice vor crește frecvența evenimentelor meteo extreme. De asemenea, încălzirea globală ar putea duce la o lipsă acută de apă dulce, la schimbări profunde în producția de alimente și ar putea crește numărul deceselor cauzate de inundații, furtuni, valuri de căldură și secetă. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?