Tango-ul, în patrimoniul imaterial UNESCO

30 Septembrie 2009
Foto: Bdonahue.files.wordpress.com
Foto: Bdonahue.files.wordpress.com
Dansul cu origini în Argentina şi Uruguay, astăzi răspândit în întreaga lume, a fost înscris, miercuri, în patrimoniul mondial imaterial al UNESCO, cu prilejul unei reuniuni la Abu Dhabi, potrivit unor surse diplomatice.
Patrimoniul imaterial, adeseori ameninţat de degradare sau chiar de dispariţie, regrupează practici, cunoştinţe sau know-how-uri recunoscute de comunităţi ca făcând parte din patrimoniul lor cultural. Potrivit UNESCO, tango-ul completează lista patrimoniului mondial care conţine mai multe obiective naturale şi culturale. "UNESCO a decis includerea tango-ului printre bunurile culturale imateriale", a declarat o sursă diplomatică.

"Tradiţia din Argentina şi Uruguay a tango-ului, astăzi celebru în întreaga lumea, s-a născut în mediile populare din Buenos Aires şi Montevideo", notează UNESCO, pe pagina de intenet."Practicate în sălile de dans tradiţionale din Buenos Aires şi Montevideo, tango-ul îşi răspândeşte în lume spiritul comunitar, adaptându-se evoluţiilor şi timpului", adaugă UNESCO.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?