Tainele umbrelei ucigașe sau cum lichida KGB-ul contestatarii comunismului

12 Martie 2014
Tainele umbrelei ucigașe sau cum lichida KGB-ul contestatarii comunismului
Tainele umbrelei ucigașe sau cum lichida KGB-ul contestatarii comunismului
FOTO: Historia.ro

Gheorghi Markov, scriitor bulgar care a avut îndrăzneala să critice regimul comunist din ţara sa de la microfonul Europei Libere, a fost asasinat într-un mod atât de neobişnuit, încât nici imaginaţia Agathei Christie nu ar fi reuşit să urzească o crimă mai bizară sau o armă mai neobişnuită” (Ed Bradley, în emisiunea de ştiri „60 Minutes” a postului TV CBS, 20 octombrie 1991).

În februarie 1991, fostul disident şi primul preşedinte al Bulgariei post-comuniste, Jelio Jelev, a făcut o vizită de şase zile în Anglia. A luat prânzul cu regina Elisabeta a II-a şi s-a întâlnit cu numeroşi oameni de afaceri şi politicieni englezi.

Nu a plecat din Regatul Unit înainte de a-şi împlini o dorinţă de ordin personal în ultima zi a şederii sale: a părăsit Londra pentru a vizita un cimitir din Whitchurch, în sud-vestul Angliei.

Acolo a participat la o slujbă de comemorare oficiată de un preot bulgar, s-a apropiat de un mormânt acoperit cu flori şi a stat nemişcat câteva clipe, citind epitaful de pe piatra funerară:

Continuarea pe historia.ro Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -1
Dorin-Adrian Cristea
12 Mar 19:27
E rasuflata! Acum se practica tortura nebagarii de seama sau in seama si discreditarea personala. Sunt metode mult mai eficace.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?