Sutienul care se transformă în mască de gaze, una dintre descoperirile premiate cu distincţiile IG Nobel

3 Octombrie 2009
Foto: news.bbc.co.uk
Foto: news.bbc.co.uk
Sutienul care se transformă în mască de gaze, diamantele fabricate din tequila sau efectul unei sticle de bere asupra craniului uman. Acestea sunt doar câteva dintre descoperirile premiate anul acesta cu distincţiile IG Nobel, acordate unor descoperiri care mai întâi te fac să râzi şi apoi să gândeşti.

Premiile IG Nobel se acordă în fiecare an cu doar câteva zile înaintea adevăratelor premii Nobel. Chiar dacă intenţia este vădit ironică, ceremonia se ţine la prestigioasa Universitate Harvard.

IG Nobelul pentru medicină veterinară a fost acordat cercetătorilor care au descoperit că vacile botezate dau mai mult lapte. Premiul pentru economie este câştigat de patru bănci islandeze care au demonstrat că băncile minuscule pot deveni imense, şi viceversa.

Premiul pentru literatură a fost câştigat de poliţia irlandeză, care a dat peste 50 de amenzi celui mai indisciplinat şofer din ţară: Prawo Jazdy. Asta până şi-au dat seama că Prawo Jazdy înseamnă "permis de conducere", în polonă.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?