SURSE: România nu are necesarul de gaze naturale pentru iarnă

1 Noiembrie 2017

România nu ar avea rezerve suficiente de gaze naturale pentru iarnă și va fi nevoită să importe o cantitate mult mai mare din Rusia, anunță Realitatea TV, citând surse.

Potrivit acestei informații, capacitatea de înmagazinare a ţării este de 3,2 miliarde de metri cubi, dar până în prezent sunt doar 2,18 miliarde de metri cubi. Astfel, potrivit surselor consultate de Realitatea TV, diferența ar putea fi importată din Rusia, singura țară din care se poate face acest lucru.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat că nu comentează. În schimb, Romgaz, principalul furnizor din România, susţine că are înmagazinate suficiente reurse, ba chiar şi o cantitate suplimentară, pentru că se anunţă o iarnă geroasă.

Titularii licențelor de furnizare a gazelor naturale au obligația de a stoca pentru iarnă o cantitate totală de 18,6 milioane de MWh, se arată într-un document al ANRE. Termeniul limită pentru completarea stocurilor a fost marți, 31 octombrie.

Sursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?