Super-vulcanul din Coreea de Nord care ameninţă planeta mai serios decât armele nucleare

18 Aprilie 2016
Supervulcanul Paektu

Toată lumea s-a obişnuit cu ameninţările pompieristice ale liderului de la Phenian care spune o dată pe săptămână că va distruge SUA sau Coreea de Sud. Un pericol de data asta real din Coreea de Nord este super-vulcanul Paektu care dă semne de trezire.

Vulcanul din muntele Paektu, aflat la graniţa de nord a Republicii Coreea cu China, a început să dea semne de activitate în urmă cu câţiva ani şi să-i sperie chiar şi pe savanţii excentrici ai lui Kim Jong-un.

Se ştie că ultima erupţie a vulcanului, înainte de anul 1.000, a primit numele de Erupţia Mileniului şi a fost una dintre cele mai violente din istoria umanităţii, potrivit The Christian Science Monitor. Lava vulcanului a ajuns până în Japonia.

Aceste îngrijorări i-au făcut pe nord-coreeni să accepte colaborarea cu echipe occidentale şi chineze de savanţi, în încercarea de a afla cum stau de fapt lucrurile şi cât de mare este pericolul.

Pe o scară de 1 la 8, erupţia masivă din trecut a vulcanului Paektu s-a situat la cifra 7, în condiţiile în care 8 înseamnă ameninţare cu extincţia la nivel planetar.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?