Fără grile la BAC şi Evaluare Naţională, în 2019! Plumb: "În timpul jocului nu se schimbă regulile"

2 Noiembrie 2018
Subiecte BAC 2019 - Subiecte Evaluare Nationala 2018 - EDU.ro
Subiecte BAC 2019 - Subiecte Evaluare Nationala 2018 - EDU.ro

Subiecte BAC 2018. Subiecte Evaluare Nationala 2018. Ministerul Educaţiei a decis să nu introducă subiecte grilă la examenele naţionale din 2019. "În timpul jocului nu se schimbă regulile", a spus ministrul interimar al Educaţiei Rovana Plumb. 

Rovana Plumb a afirmat, în urma discuţiilor avute la Ministerul Educaţiei, că s-a ajuns la concluzia că "în timpul jocului nu se schimbă regulile".

"Nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. Modele de subiectele vor fi postate în această seară", a spus ministrul interimar al Educaţiei.

UPDATE. Subiectele grilă nu vor fi aplicate la examenele de BAC și Evaluare Națională de anul viitor.

Anunţul a fost făcut Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Acesta a fost prezent la discuțiile care se desfășoară la Ministerul Educației.

Decizia a fost luată de către ministrul interimar Rovana Plumb, și a fost comunicată în cadrul discuțiilor cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, a explicat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național al Elevilor.

Cu grilă sau fără grilă la examene? Şefii Educaţiei decid chiar în aceste momente cum vor arăta examenele de Bacalarreat si de Evaluare Naţională pentru elevii de clasa a opta.

Cu o rată dubla de analfabeţi funcţional la terminarea şcolii daţă de media UE, România este la un pas să facaă un nou experiment pe pielea copiilor. Să introducă testarea grilă.

Subiecte BAC 2018. Subiecte Evaluare Nationala 2018. Ministrul interimar al Educației Naționale, Rovana Plumb, se va întâlni cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019 (Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureat).

După încheierea consultărilor organizate la sediul Ministerului Educației Naționale, doamna Rovana Plumb va susține o declarație de presă.

Subiecte BAC 2018. Subiecte Evaluare Nationala 2018. Întâlnirea are ca obiect găsirea celor mai bune soluții, astfel încât noile tipuri de subiecte să ofere o evaluare obiectivă a cunoștințelor candidaților, în concordanță cu programa școlară și cu prevederile legale în vigoare.

În procesul de elaborare a modelelor de subiecte pentru examenele din anul 2019 va ține cont și de opiniile rezultate în urma acestei consultări. Ulterior, noile modele de subiecte vor fi postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Subiecte BAC 2018. Subiecte Evaluare Nationala 2018. Vineri, la ora 14:00 se va anunţa decizia

Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, la ora 14:00, decizia pe care o va lua cu privire la testele grilă la BAC şi Evaluarea Naţională. Concret, Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, a declarat că a decis retragerea de pe site a modelelor de subiecte pentru examenle naţionale şi a cerut consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor.

Subiecte BAC 2018. Subiecte Evaluare Nationala 2018."Eu am solicitat această consultare, pentru că e o decizie pe care o luăm şi care trebuie să vină în sprijinul copiilor, părinţilor, sistemului educaţional. Trebuie să fie fundamentată şi să ţină cont de părerile tuturor factorilor implicaţi. De aceea, am şi retras de pe site ce s-a publicat ieri. Aşa mi se pare normal. Am solicitat această consultare pentru a auzi toate opiniile de la toţi factorii implicaţi şi apoi să luăm o decizie, care va fi comunicată la ora 14.00, la declaraţiile pe care le voi face", a spus Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, potrivit Hotnews.

Subiecte BAC 2018. Subiecte Evaluare Nationala 2018. Elevii să aştepte până vineri

Întrebată ce mesaj are pentru elevii care se pregătesc pentru examenele naţionale, Rovana Plumb a răspuns: "Elevii să aştepte până vineri. Asta este rugămintea. Vrem să luăm decizii bune care să vină în sprijinul lor, pentru că şi noi am trecut prin examene. Necesită o perioadă de pregătire aceste examene, se trece prin perioade sau stări emoionale şi elevii trebuie să ştie la ce se aşteaptă, la fel şi părinţii", a conchis Rovana Plumb.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?