SUA amenință cu sancțiuni gazoductul ruso-german Nord Stream 2

18 Mai 2018
Gazoductul Nord Stream 2
Gazoductul Nord Stream 2

Controverstul gazoduct Nord Stream 2 este aspru criticat se SUA, care sugerează că ar putea impune sancțiuni proiectului ruso-german. 

SUA şi-au exprimat, joi, opoziţia faţă de proiectul gazoductului Nord Stream 2, care ar urma să lege Rusia de Germania via Marea Baltică, un oficial american apreciind că acest proiect ridică semne de întrebare în domeniul securităţii şi în consecinţă ar putea să îi fie impuse sancţiuni din partea Washingtonului, transmite Bloomberg.

SUA se opun proiectului gazoductului Nord Stream 2 pentru că ar creşte dependenţa Europei de Rusia pentru livrările de gaze naturale. De asemenea, Washingtonul este îngrijorat că gazoductul va permite Rusiei să instaleze în Marea Baltică echipamente submarine de supraveghere, a declarat joi Sandra Oudkirk, director adjunct al Departamentului de Energie din administraţia SUA.

Prezentă la Berlin, Oudkirk a spus că proiectul Nord Stream 2 ar putea fi sancţionat în conformitate cu o lege adoptată în luna august 2017. Congresul SUA a adoptat această lege ca răspuns la intervenţia Rusiei în Ucraina, dând Guvernului autoritatea de a acţiona împotriva oricărui proiect energetic rusesc, inclusiv Nord Stream 2, a spus oficialul american, potrivit Agerpres.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?