Stupoare în SUA: marile puteri europene devin aliații Chinei

18 Martie 2015
China cucerește Vestul
China cucerește Vestul

Spre oroarea Americii, cele mai puternice economii europene vor deveni aliaţii Chinei într-un proiect din care se va naşte rivalul asiatic al Băncii Mondiale. scrie Ziarul Financiar.

Germania, Franţa şi Italia au anunţat că vor deveni membri ai unei bănci internaţionale de dezvoltare înfiinţate la iniţiativa Chinei, după ce Marea Britanie a sfidat presiunile SUA şi a devenit membru fondator al acestei instituţii financiare, considerate de Washington ca rivalul Băncii Mondiale.

Decizia celor mai mari economii din UE de a participa la proiectul economic emblematic pentru eforturile de expansiune ale Chinei reprezintă o lovitură diplomatică dură dată Washingtonului şi reflectă nerăbdarea statelor europene de a fi parteneri cu cea mai importantă economie emergentă.

Parteneriatul vine în condiţiile în care Comisia Europeană şi Washington negociază un acord de comerţ liber transatlantic, controversat în Europa.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?