Studentul chinez din Bacău, îndrăgostit de ţara noastră, a murit în cel mai românesc mod cu putință

29 Ianuarie 2019
Studentul chinez îndrăgostit de ţara noastră a murit în cel mai românesc mod cu putință
Studentul chinez îndrăgostit de ţara noastră a murit în cel mai românesc mod cu putință

Yin Yuguo, studentul nostru din Bacău, cel înfofolit în steaguri tricolore, adolescentul ochelarist pe care l-am filmat în gara din Alba Iulia, în dimineața zilei de 1 decembrie 2018, chinezul care ne-a urat tuturor, la 100 de ani, "un viitor strălucit", a murit sâmbătă dimineață, în cel mai românesc mod cu putință, scrie recorder.ro.

Pornit de unul singur cu un tren personal să vadă Cetatea Neamțului, băiatul de 16 ani a încurcat gările, a crezut că a ajuns în Pașcani când abia trecuse de Roman, s-a speriat și a sărit din vagon. Personalul era în mișcare, iar în săritură Yuguo s-a lovit cu capul de o bornă kilometrică și asta a fost tot. A murit pe loc. Trenul și-a văzut de drum, iar trupul băiatului a rămas aproape o oră în zăpadă, până când l-a văzut un ceferist care trecea prin triaj.

Putem să începem să căutăm vinovați: că trenurile noastre arată la fel ca acum 50 de ani, că nu s-a învrednicit nimeni să lipească o amărâtă de hartă pe dinăuntrul vagonului, că în gări cârâie câte-un difuzor ruginit, că la ghișee dai cu tunul și nu găsești un funcționar care să vorbească engleza, că suntem ospitalieri numai la țuică și slană, dar n-am pune un indicator la o răscruce de drumuri. Or fi și astea, dar… nu despre vinovați e vorba aici.

Chinezul nostru se îndrăgostise de România așa defectă și înapoiată cum e. Adevărata poveste este că adolescentul Yuguo ajunsese în România din dragoste de Eminescu și nimic altceva.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Trenul nu e caruta
29 Jan 13:20
Sa ziceti merci ca le aveti si pe-astea. Daca era tara calarita de monarhie nu vedeati trenuri multe prin Romania deoarece nu erau pe placul cucoanelor regale.Cucoanele monarhiste erau deranjate din cauza ca locomotivele cu abur faceau zgomot si construirea caii ferate le strica suprafetele mosiilor,neacceptand astfel legaturi feroviare intre multe localitati.Romania a a ramas inapoiata din perioada monarhica in comparatie cu dezvoltarea infrastructurii din alte state.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?