Abrogarea recursului compensatoriu, la vot final în Camera Deputaților

Tuesday, 03 December 2019, 09:09,
Sistemul penitenciar, o gaură de un miliard de lei pe an
Sistemul penitenciar, o gaură de un miliard de lei pe an
Sistemul penitenciar, o gaură de un miliard de lei pe an Sistemul penitenciar, o gaură de un miliard de lei pe an

Abrogarea recursului compensatoriu intră miercuri la vot final, în Camera Deputaţilor. Deputații juriști au fost marți de acord cu abrogarea. Dacă trece de votul Camerei, controversata lege merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.  

Propunerea PNL și USR de abrogare a recursului compensatoriu a fost aprobată marți cu unanimitate de voturi de Comisia juridică a Camerei Deputaților. Urmează ca deputații juriști să voteze și asupra raportului de admitere a abrogării măsurii legislative, care va intra miercuri în plenul Camerei Deputaților, forul decizional în acest caz.

Cea mai bună formulă este adoptarea unei legi de abrogare. Azi (marți - n.r.) dimineață, Ministerul Justiției a elaborat un text de normă tranzitorie, am lucrat asupra propunerilor de pe ordinea de zi cu colegii din comisia juridică, am avut un rezultat comun cu parlamentarii PNL și USR. În ultima clipă l-am adus la Parlament. Este un text de normă tranzitorie. S-a ajuns la un text comun. Ne-am concentrat pe acest text pentru a clarifica cum va afecta proiectul sistemul de penitenciare", a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu, la dezbaterile de marți din Comisia juridică.

Ministrul Justiției a transmis că va discuta cu CEDO pentru găsirea unei soluții după abrogarea recursului compensatoriu.

La presiunea guvernului liberal, care a avertizat că va anula măsura prin angajarea răspunderii, chiar PSD a solicitat introducerea pe ordinea de zi pentru dezbatere și vot final a abrogării acestei legi.

De la intrarea în vigoare a actului normativ, în urmă cu doi ani, în jur de 20.000 de infractori au fost eliberați mai devreme din închisori, câteva sute dintre ei comițând din nou acte cu violențe, printre care violuri, crime sau tâlhării.

 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Paine si circ in Romanica
2019-12-03 11:59:32

Oops! Pe asta nu au anticipat-o Bufonii.

Constantin Gadea
2019-12-04 07:45:43

TREBUIE EXECUTATI SILIT TOTI DATORNICII STATULUI SI JUDECATA BANDA POLITICA A LUI DRAGNEA SI TARICEANU PENTRU CE A FACUT CU BANII ROMANIEI. Inainte de orice, trebuie recuperati banii care au fost stabiliti in instanta de catre judecatori, pentru prejudiciile aduse tarii de catre condamnatii eliberati in mod abuziv de banda lui Dragnea si Tariceanu. Ca exemplu, securistul Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de incisoare, a fost eliberat fara sa achite statului suma de 60 de milioane de euro pentru jefuirea Institutului de Cercetari Agricole. De ce nu sunt recuperati si 300 milioane de dolari tot de laVoiculescu, pe care i-a furat de la firma Crescent a Securitatii in 1990 si din care si-a infiintat cele trei companii Grivco, Bioprod si Intact in 1991, care au costat 230 milioane de dolari ? Intrebati-l pe Voiculescu: de unde a avut 230 milioane de dolari in 1991, cand si-a infiintat cele trei trusturi. De ce nu incasati de la Voiculescu si datoriile pe care nu le-a achitat statului pentru miile de hectare de terenuri agricole irigate, luate in arenda de la stat si exploatate ani de-a randul ca stapan, beneficiind si de renta viagera de la stat ? De ce nu confiscati ANTENELE securistului si nu eradicati sobalanii de acolo, cu Gadea si Ciuvica ,,taranistu", cand stiti bine ca ANTENELE au fost infiintate cu bani ai statului din acele sute de milioane furate de la firma Crescent a Securitatii in 1990 ? Trebuie luate la puricat averile asa zisilor baroni locali, a fostilor premieri si ministri care au ras industria tarii de pe fata pamantului, a premierilor , ministrilor si primarilor care au abuzat de fonduri necuvenite de la Ministerul Dezvoltarii in cadrul PNDL (cum a facut Dragnea cu Shhaideh si Olguta Vasilescu).

Constantin Gadea
2019-12-04 07:47:27

DE CE DNA TARAGANEAZA TRIMITEREA IN INSTANTA A DOSARELOR PENALE GRELE: TEL DRUM, HOTELUL TURRIS, INSULA BELINA, GOSPODARIA DE STAT SALCIA, AFACEREA BRAZILIA SI JAFUL DE LA MINISTERUL DEZVOLTARII CU PARGHIA PNDL ?

Paine si circ in Romanica
2019-12-04 09:53:40

C.Gudea, ti-am mai spus. DNA nu mai are timp si spatiu inca 10 ani de acum inainte din cauza dosarelor apropiatilor gunoiului Basescu. Udrea Cocos Videanu Berceanu Blaga Flutur Pinalti Vladescu Bouleanu Casuneanu Poteras Iordache Golden Spritz Umbrarescu Florica Anastase Bica Blejnar etc... .......PNL-isti vechi ajunsi suptatori in PDL pe rit vechi. Oarba dupa ei .

Alte articole din POLITICĂ