Ludovic Orban ia în calcul OUG pe JUSTIȚIE!

Monday, 02 December 2019, 16:39,
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, luni, că abrogarea recursului compensatoriu va intra în proiectul de lege pe care Guvernul își angajează ”răspunderea în justiție”, dacă proiectul de lege existent în Parlament nu va fi aprobat de Camera Deputaților. 

Ludovic Orban a declarat că, dacă se dorește tergiversarea, iar reglementările pe Justiție pentru care se dorește asumarea vor fi atacate la Curtea Constituțională, atunci Guvernul va da Ordonanță de Urgență. În caz contrar, a spus premierul, există riscul unei adevărate paralizii în sistemul judiciar.

”Dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraților, există riscul să dispară din sistem aproape 2.700 de magistrați. Vă dați seama că va fi paralizată activitatea parchetelor și a instanțelor. În acest mod, accesul la justiție al cetățeanului va fi restricționat dramatic, oamenii nu vor putea să-și găsească dreptatea în instanțe pentru că instanțele vor fi supraaglomerate.

Dacă există dorința de a tergiversa și se va ajunge și la CCR, vom face ce avem la dispoziție. Dacă nu se modifică articolele, Justiția va fi paralizată și nu vom accepta asta.

Suntem obligați să apelăm la OUG, care să ne permită să adoptăm rapid aceste modificări”, a declarat Orban.

El a mai spus că dacă va înțelege toată lumea situația în care se află Justiția, nu va trebui dată nicio ordonanță de urgență.

 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Paine si circ in Romanica
2019-12-02 20:33:02

Iar OUG pe justitie? Parca votase lumea altceva la referendum sau nu mai este valabil? Minciuna are picioare scurte...

tergi versate
2019-12-02 22:58:25

Supraaglomerare e cu tragere de timp a cauzelor ce retribuie lunar tergiversare sau tergiVERSATE ?

Alte articole din POLITICĂ