Avertisment de la un fost șef CCR: "Se poate declanșa moțiunea de cenzură"

Monday, 02 December 2019, 10:21,
Stiri Realitatea

Augustin Zegrean spune că, dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea printr-o ordonanță de urgență pe abrogarea recursului compensatoriu atunci cel mai probabil în Parlament ar putea fi depusă o moțiune de cenzură, întrucât referendumul pe justiție prevede că nu mai pot fi date OUG-uri în domeniul Justiției.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a atras atenția, luni, într-o intervenție la Digi 24, că dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea printr-o ordonanță de urgență pe abrogarea recursului compensatoriu atunci cel mai probabil în Parlament ar putea fi depusă o moțiune de cenzură, întrucât referendumul pe justiție prevede că nu mai pot fi date OUG-uri în domeniul Justiției.

"Ne-am lăudat cu referendumul si cu rezultatele din 26 mai, când se spunea că nu se vor mai adăuga OUG în domeniul justiţiei. A uitat deja lumea despre asta? Păi nu se poate adopta prin OUG, pentru că aşa a spus poporul atunci, nu mai adoptăm legi ale justiţiei prin OUG.

Ar fi o premieră absolută pentru România să se ducă Guvernul în Parlament cu angajarea răspunderii pe abrogarea unei legi.

Asumarea pe abrogarea recursului compensatoriu e o chestiune serioasă pentru că ar genera o moțiune de cenzură. Moțiunea de cenzură poate fi depusă și dacă nu își asumă răspunderea Guvernul.

Angajarea de răspundere se face când guvernul e sigur pe majoritatea parlamentară sau când vrea să îşi verifice majoritatea parlamentară”

Ar fi normal să fie adoptat un proiect de lege. Guvernul să adopte un proiect de lege pe care să îl trimită în Parlament. Ar dura adoptarea proiectului cât ar vrea parlamentarii. Pe de altă parte, ar putea să treacă și-ntr-o săptămână. Eu cred că niciun partid nu vrea să abroge acestă lege, fiecare spune ce crede că vrea să audă poporul”, a spus Augustin Zegrean.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Paine si circ in Romanica
2019-12-02 10:28:29

Mai nea Zegrean ma uimesti, referendumul a fost pentru mobilizarea prostimii la vot, crezi ca da cineva 2 bani pe ce scria acolo?Uite dovada... Manevre de campanie electorala.

Ie riscu mare..
2019-12-02 13:10:50

Sa stai "descoperit" prea mult e riscant...

Alte articole din POLITICĂ