Apele se învolburează tot mai mult în PSD. Cui i se cere plecarea

Saturday, 30 November 2019, 15:13,
Stiri Realitatea

Apele se învolburează tot mai mult în PSD. Acum, se cere excluderea lui Niculae Bădălău, și asta chiar din interiorul partidului.

Marius Dunca este cel care a făcut această solicitare în mod public. Președintele PSD Brașov consideră incalificabile declarațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora.

Nu este singurul lider PSD care a luat poziție față de exprimările fostului ministru al Economiei. Marcel Ciolacu și-a cerut scuze în numele lui Bădălău, iar Gabriela Firea a făcut apel la o reacție.

"Cerem excluderea din partid a lui Nicolae Bădălău. Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. Exprimarea „fetițele alea” ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebuie combătut cu fermitate de autoritățile statului român. „Fetițele alea” sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declarații defăimătoare", a anunțat, Marius Dunca, în numele organizației PSD Brașov.

Înainte de Dunca, au reacționat pe marginea acestui subiect Gabriela Firea și Marcel Ciolacu.

"Mama mea a lucrat zece ani în Italia. Fratele meu, șase ani. Am multe rude, prieteni și foști colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu propriii colegi de partid, nici să ies în evidența, dar tăcerea mea, și a celorlalți colegi, ar însemna că toți gândim la fel", a comentat Gabriela Firea.

La scurt timp a venit și o reacție din partea președintelui interimar al PSD.

"Resping afirmațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău și m-a asigurat că a conștientizat exprimarea nefericită și că o regretă. PSD îi respectă pe toți românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenția tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate!" a fost reacția lui Marcel Ciolacu.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Zeana Corneliu
2019-11-30 15:34:42

Bădălău a fost un bădăran incalificabil. Valoarea diasporei pentru țară este inestimabilă, patriotismul lor nu poate fi pus la îndoială.

klaus werner joiannis
2019-11-30 16:00:56

Dragi romani, eu sant foarte multumit de realizarile mele : am  guvernul meu, am parlamentul meu, am serviciile mele, am justitea mea, desigur independenta, si am ziua mea natională, scuze...multinatională, ca v-am confiscat-o si p-asta...pas cu pas... GHINION !

Fara alogeni in functii publice ! Fara neocomunismul ue !
2019-11-30 16:04:17

@zeana Chiar asa? De asta au plecat ei din tara ca sant foarte patrioti? Asa lupta patriotii, muncind ca sclavii pentru straini? Imbogatindu-i pe straini?

Stefan
2019-11-30 17:44:21

@Fara alogeni, e mai bine sa imbogatesti loazele psd-iste? Ups, tu esti una dinte ele!

Beshedei de tip goagale si badalau au hefuit si degenerat tara !!???
2019-11-30 18:35:57

Datorita multora de acelasi gen, populatia tarii este exploatata fizic, sexual de toti analfabetii, proxenetii, pedofilii si coorvarii din toate tarile ... romanilor li se interzice sa stea in tara, locurile de munca sint transferare in strainatate iar coruptia, analfabetismul, domnesc peste cei ramasi. Spaga, abuzul, rautatea, parvenitismul si oportunismul sint promovate ca mijloc de supravietuire ...

@fara alogeni:
2019-11-30 19:08:29

Omule, dar tu chiar esti prost! Sau psd-ist ( scuze, este aproape echivalent!). Sa nu, tu esti patriot! Sa traiesti! La multi ani de 1 Decembrie! Boule! Muuu!

Constantin Gadea
2019-12-01 10:13:29

CURTEA CONSTITUTIONALA TREBUIE SA FIE…CONSTITUTIONALA. Inainte de orice, trebuie sa fie depolitizata. Un Valer Dorneanu, care a sprijinit atacurile bandei politice a lui Dragnea si Tariceanu asupra Justitiei, nu are ce cauta in CCR si cu atat mai putin la conducerea CCR. Comunistoizii, care au reusit sa-si prelungeasca dominatia pana in prezent, datorita criminalului Ion Iliescu, viseaza sa perfecteze ei Constitutia actuala, ca sa ne calareasca pana la sfarsitul secolului XXI. Eu sper insa ca politicienii de dreapta, hotarati ferm sa ne tina legati de occident, sa se uneasca toti si sa obtina o majoritate confortabila in ambele camere ale urmatorului Parlament. Sper astfel ca dreapta politica sa perfecteze actuala Constitutie si sa o faca lipsita de ambiguitati. Acea Constitutie noua, ar trebui sa prevada ca judecatorii Curtii Constitutionale sunt propusi de catre judecatorii Romaniei si aprobati, in ordinea meritelor, de catre Academia Romana, inainte de a fi aprobati de Parlament. Personal, consider ca in actuala Curte Constitutionala, Valer Dorneanu trebuie inlocuit cu Daniel Morar, care este apolitic si de totala incredere.

Constantin Gadea
2019-12-01 10:14:30

ALEGERI ANTICIPATE IMEDIAT ! De ce ? 1). Pentru ca fortele politice democrate, pe care putem conta, sa obtina cu certitudine o majoritate confortabila in ambele camere ale Parlamentului. Pe Ponta, Tariceanu si Daniel Constantin si pe oamenii acestora nu putem conta. Pe UDMR nu putem conta. Pe minoritarii nemaghiari nu putem conta; 2). Pentru ca fortele politice comunistoide si antioccidentale sa nu aiba timp pentru a se reorganiza. Cei care au ajuns milionari sau miliardari in euro prin spolierea Romaniei, prin jaf si coruptie sau au pus umarul ca sa ne rupa de occident, sunt in stare de orice, ca in Ucraina. PMP este un partid politic democrat pe care putem conta. Dar Basescu, care este patriot si cel mai competent politrician, trebuie recunoscut ca atare de presedintele Iohannis, odata cu sprijinirea Republicii Moldova sa supravietuiasca si sa devina membru al Uniunii Europene. Pe USR-PLUS putem conta, dar fara joaca de-a pisica cu soricelul, care poate distruge toata fundatia buna care s-a turnat acum pentru edificarea unei Romanii cu adevarat democrate. Vreau sa va amintesc si presedintelui Iohannis si PNL-ului, ca nu ati amintit nimic despre PNTCD niciodata, desi iubirea de neam si de tara ar fi trebuit sa va indemne. Sa va amintesc eu ca Domnul Coposu a fost un sfant si ca partidul sau, care a facut istorie cat a mai trait SENIOIRUL, nu s-a murdarit sa sprijine partidul criminalului Ion Iliescu. Nu mai amintesc aici, cine a aruncat pe PNTCD, in campania din 2000, intreaga raspundere pentru neimplinirile din guvernarea Conventiei Democrate dupa 1996, ceea ce a dus la disparitia partidului PNTCD-COPOSU. Domnule PRESEDINTE IOHANNIS, eu am scris pe forum ca veti obtine de doua ori mai multe voturi decat Dancila si asa a fost dar, ca professor cu gandire logica, va avertizez ca putem pierde tot, daca intarziati cu declansarea alegerilor anticipate.

Sclavi?
2019-12-01 11:39:32

Sclavi pentru străini? Dacă accepți situația și te complaci așa îți meriți soarta... Oriunde și în țară și peste hotare

Alte articole din POLITICĂ